Geëxperimenteerd, ontdekt, ontwikkeld: gebaseerd op het gebruik van unieke innovatieve technologie en de hernieuwbare grondstof hout, gaat JOKA verder de toekomst in met de nieuwe Xplora NEXT natuurdesignvloeren. In de collecties 832 Impuls, 833 Finesse en 833 Wide Timeless van de internationale merkleverancier Jordan Nederland BV ontmoeten ultramoderne grondstofbesparende productieprocessen het natuurlijke, oorspronkelijke materiaal hout.

Het resultaat van het uitgebreide ontwikkelingsproces is een hoogwaardige natuurdesignvloer “Made in Europe” die CO₂-neutraal, waterbestendig en visueel zeer aantrekkelijk is. De robuuste vloer biedt zo een duurzame basis voor toekomstige (D)room projecten. Met de exclusieve natuurdesignvloeren Xplora NEXT presenteert Jordan Nederland BV – één van de toonaangevende leveranciers van vloerbedekkingen, evenals behang en interieurstoffen in Centraal-Europa – een noviteit op het gebied van interieurdesign. Het visuele en technische hoogtepunt is de geperste vellingkant “Pressed Bevel”, dat voor het eerst wordt gebruikt in Xplora NEXT en de natuurdesignvloeren uniek maakt. De flexibele allrounder is gewild in zowel de particuliere sector in nieuwe gebouwen en bestaande eigendommen als in commercieel vastgoed zoals hotels, restaurants, winkels, kantoren en vrijetijdsvoorzieningen.

Of het nu gaat om een wigwam van grove takken die de kinderen al ontdekkend in de woonkamer hebben gebouwd, modderige hondenpoten in de eetkamer na een spannende boswandeling of plassen als gevolg van waterexperimenten in bad: bestendig, duurzaam en onderhoudsvriendelijk, de JOKA natuurdesignvloeren zijn uitstekend bestand tegen de avonturen van mens en huisdier. Hun Microscratch-Protect oppervlak trotseert krassen en andere belastingen van het dagelijks leven.

Xplora NEXT is thermisch stabiel en waterafstotend dankzij de vochtbestendige dragerplaat, en is ook geschikt voor professionele installatie in de badkamer door bekwame vakmensen zoals de deskundige adviseurs van JOKA.

Zachte wittinten, rustieke grijstinten en warme bruintinten van licht tot donker: de lichtechte natuurdesignvloeren – allemaal in landhuisdelen – zijn verkrijgbaar in tal van eiken decors. Terwijl Finesse staat voor rustigere structuren, heeft Wild Timeless expressieve brede planken die gezelligheid uitstralen. Authentiek en beknopt: Impuls plaatst accenten in elke kamer. Naast zijn veelzijdigheid overtuigt Xplora NEXT met zijn gezonde wooneigenschappen, waarvoor de vloerbedekking is bekroond met het eco-INSTITUT label en de Blauwe Engel: de volledige afwezigheid van PVC en weekmakers heeft een extra positief effect op het binnenklimaat, de gezondheid en het welzijn. Duurzaam bosbeheer, grondstofbesparende productie in Europa en gedeeltelijk gerecyclede houtvezels zorgen er ook voor dat Xplora NEXT een echte vloer van de toekomst is.

Innovatieve technologie gecombineerd met de natuurlijke grondstof hout: Jordan Nederland BV heeft op deze moderne, duurzame basis de nieuwe JOKA natuurdesignvloeren Xplora NEXT 832 Impuls, 833 Finesse en 833 Wide Timeless ontwikkeld.

De robuuste, onderhoudsvriendelijke en slipvaste vloerbedekkingen zijn verkrijgbaar in 26 verschillende decors – allemaal met een dikte van 7,8 mm en een lengte van 1261 mm. De Xplora NEXT collectie Impuls komt overeen met gebruiksklasse 32 en omvat 6 varianten in 192 mm breedte. Ook 192 mm breed zijn de 10 verschillende landhuisdelen Finesse om uit te kiezen, die geschikt zijn voor gebruiksklasse 33. Dat geldt ook voor de 10 varianten van de Wide Timeless collectie, die met 244 mm iets breder zijn.

Authentieke structuren met normale houtporiën of klassieke, tot extreem diepe, synchrone poriën kenmerken de lichtechte oppervlakken in de Wood Grain Finish, Natural Authentic Finish en Deep Authentic Finish. Met hun hoge gebruiksklassen 32 en 33 zijn de slijtvaste, thermisch stabiele en antistatische natuurdesignvloeren ideaal voor residentiële en commerciële toepassingen.

De waterbestendige dragerplaat Organic Rigid Coreboard biedt bescherming tegen vocht (100 h+ spatbescherming tegen oppervlaktewater). De clou: de natuurlijke houtvezels worden tijdens de productie volledig omsloten door een bindmiddel, waardoor ze optimaal beschermd zijn tegen uitzetting bij blootstelling aan water. Bovendien overtuigt Xplora NEXT met zijn oppervlaktecoating “Microscratch-Protection” en de hoge slijtvastheid.

De vlamvertragende natuurdesignvloeren kunnen snel en betrouwbaar worden geïnstalleerd, zelfs in combinatie met vloerverwarming. Tijdens de installatie draagt het ProConnectXPRESS FallDown systeem bij tot perfecte resultaten. Hetzij volledig vastgelijmd over het hele oppervlak, wat bijzonder geschikt is voor commercieel gebruik, hetzij gelegd als zwevende vloer met een geluiddempende en warmte-isolerende onderlaag: Xplora NEXT past zich flexibel aan verschillende gebruiksgebieden en zelfs aan bijzondere kamergeometrieën aan.

Bijpassende plinten en andere accessoires ronden de nieuwe Xplora NEXT-collectie af.

De exclusieve Xplora NEXT natuurdesignvloeren zijn gebaseerd op een innovatie: de unieke Pressed Bevel-technologie draagt bij aan de hoge kwaliteit van JOKA vloerbedekkingen. In dit speciale proces, voor het eerst toegepast door Jordan Nederland BV, wordt de dragerplaat met de decor- en slijtlaag zo geperst dat er een naadloze vellingkant ontstaat. Hierdoor is het decorbeeld op het oppervlak en de rand identiek en zijn er geen “zwakke plekken” op het oppervlak. De waterafstotende coating van de randen garandeert een optimale bescherming tegen vocht.

www.joka.nl