Na de zomer vindt het Nationale Kampioenschap Woning- en Projectstofferen (NKWP) plaats in Evenementenhal Gorinchem. Het kampioenschap wordt gehouden tijdens Interieur Collectie Dagen (InCoDa) op 15, 16, 17 september 2019. Het wordt de eerste editie onder de nieuwe naam NKWP, voorheen heette deze wedstrijd het NK Woningstofferen. Voor geïnteresseerden is het vanaf nu tot 1 augustus mogelijk om zich in te schrijven voor het NKWP. Op de foto ziet u het beursteam van Interieur Collectie Dagen en de organisatie van het NKWP.

Het NKWP heeft een nieuwe organisatie die bestaat uit een samenwerkingsverband tussen het Hout- en Meubileringscollege, trainingscentrum WoonTotaal-Academy, brancheorganisatie INretail, Branche Vereniging Projectinrichting en InCoDa. Vanaf dit jaar is er naast het NK voor professionals ook een NK voor junioren (onder 23 jaar), dit wordt gehouden op 17 september. Ook nieuw is er een speciale wedstrijd op dinsdag voor VMBO leerlingen van het Gilde vakcollege Techniek te Gorinchem, de zogeheten Forbo Challenge.

Aan het NKWP kunnen alle professionals op het gebied van woning- en projectstofferen deelnemen. Zij werken tijdens dit kampioenschap verschillende opdrachten uit. Het NKWP wordt gehouden op zondag 15 en maandag 16 september. De deelnemers worden verdeeld over één van deze twee dagen. Elke deelnemer werkt dus op één dag 6,5 uur lang aan de opdrachten. Voor de professionals zijn er in totaal drie prijzen te winnen: eerste, tweede en derde prijs. Ook zijn er diverse machines/gereedschappen te winnen en iedere deelnemer ontvangt een certificaat. Het NK voor junioren, de prijsuitreikingen en de Forbo Challenge zijn op dinsdag 17 september. Alle materialen zijn voorradig tijdens het kampioenschap. Deelnemers dienen wel zelf eigen gereedschap mee te nemen.

Voor inschrijvingen of meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Peter van der Arend van het Hout- en Meubileringscollege

(e-mail: p.vanderarend@hmcollege.nl).