De Vrouwen in het Parket hadden op 28 november een inspirerende bijeenkomst. 22 vrouwen, allemaal werkzaam in de parketbranche, trokken naar Grave en Arnhem. Daar kregen zij na de lunch een rondleiding door het inspiratiecentrum Nidum.

Vervolgens hebben ze hun kennis en ervaringen gedeeld over diverse onderwerpen in de parketbranche. Aansluitend vond er een brainstormsessie plaats over: ‘hoe kunnen we elkaar ondersteunen?’ Daar zijn verrassende en leuke ideeën uitgekomen, waarmee ze aan de slag gaan. Tot slot hebben de vrouwen nog een bezoek gebracht aan de showroom van Eveline Buel in Arnhem. De avond is afgesloten met een heerlijk diner. Kortom het was een gezellige en leerzame dag vol inspiratie voor alle vrouwen in het parket.

Nidum is een levendig en modern centrum waar liefhebbers van interieur, design, kunst en lifestyle hun hart kunnen ophalen. Er vinden regelmatig diverse evenementen en wisselende exposities plaats. Een ontmoetingsplek waar het draait om beleving, inspiratie en waar het voelt als een warm nest. Ook een bezoekje aan de showroom van één van de vrouwen uit de groep mag niet ontbreken. Een kijkje in de keuken om te zien hoe andere showrooms zijn opgebouwd en waarom daarvoor is gekozen. Dit keer was dat de showroom van Eveline Buel in Arnhem. Zij levert een totaalconcept, keukens van Italiaanse makelij. Het adviseren van de klant vindt zij enorm belangrijk en gaat daar heel ver in, advies aan huis, inmeten en alles doorlopen is dan ook een standaard service. Deze unieke locatie in de binnenstad is vooral fijn, omdat men hier spontaan de winkel binnen kan lopen. Hierdoor krijgt ze diverse klanten binnen uit verschillende segmenten van de samenleving.

Vrouwen in het Parket is een initiatief van Lisa Klaassen, zij is eigenaar van de Plinten & Profielen Centrale, met als doel vrouwen in de parketbranche bijeen te brengen. Een netwerkgroep om kennis en ervaringen te delen, elkaar te inspireren en te ondersteunen. In de door mannen gedomineerde parketbranche is ‘Vrouwen in het Parket’ er voor de vrouwen die behoefte hebben om op een laagdrempelige manier met elkaar te sparren over het prachtige ambacht. Inmiddels is het netwerk uitgegroeid tot een groep van zo’n 50 vrouwen.

Ben jij een vrouw in de parketbranche? En lijkt het je leuk om erbij te zijn en onderdeel te worden van ‘Vrouwen in het Parket’? Stuur dan een mail naar l.klaassen@plintenenprofielencentrale.nl.