Interface breidt zijn assortiment harde vloeren uit met een nieuwe collectie luxe vinyltegels (LVT): Native Fabric. Het design is een moderne interpretatie van geweven gras in verschillende tinten, verrijkt met metallic draden. Native Fabric is verkrijgbaar in acht neutrale en toch bijzondere kleuren: Bluegrass, Flax, Linen, Mulberry, Seagrass, Straw, Tatami en Twine.

Het ontwerp doet denken aan traditionele stoffen van geweven zeegras en dunne katoenen draden. “Tegelijkertijd biedt Native Fabric de prestatievoordelen van Interface-LVT. Het product is eenvoudig te combineren met andere collecties van Interface. Dankzij het modulaire systeem kunnen architecten, ontwerpers, vloerhandelaren en eindgebruikers Native Fabric installeren naast Interface-tapijttegels. Hiervoor zijn geen overgangsstroken nodig”, aldus de fabrikant.

De gepatenteerde Sound Choice-backing van Interface reduceert de verticale geluidsoverdracht tussen verdiepingen. “Dat maakt Native Fabric zeer geschikt voor omgevingen waar het beperken van geluidsoverlast extra aandacht verdient. U kunt hierbij denken aan scholen, kantoorruimtes en hotels.”
Native Fabric is ontworpen door Kari Pei, lead product designer bij Interface. Een belangrijk uitgangspunt was het streven om de warmte en elegantie van natuurlijke variatie terug te brengen in interieurs – via eenvoudig te installeren, modulaire vinyltegels. “Native Fabric is het eerste geweven LVT-product dat Interface zelf heeft ontworpen. Het design bootst diepte, beweging en zachtheid na”, zo stelt het bedrijf uit Scherpenzeel.
“De eenvoud van Native Fabric zorgt voor essentiële textuur in eigentijdse interieurs en voegt contrast toe aan de afwerkingen die een ruimte definiëren, vergelijkbaar met fijne grassprieten die samen worden geweven tot een stof”, zegt Pei. “In het ontwerp smelten geweven kunst en diepe kleuren samen dankzij meerdere lagen etsen en metallic accenten. Native Fabric moderniseert elk interieur.”