Had ik het gisteren nog over het touwtrekken tussen I4F en Unilin, zou ik bijna vergeten dat er, net als in iedere soap, een derde partij is in dit drama over klik verbindingen: Vällinge.

I4F kondigt vandaag vanaf de vloerenbeurs in Shanghai aan dat het een juridisch proces in gang heeft gezet om het Duitse deel van het Europese Patent EP2248665 (EP’665) dat op naam staat van Välinge Innovation AB aan te vechten en te laten annuleren. Dit gebeurt bij het Bundespatentgericht in München.

 I4F is van mening dat EP’665 ongeldig is vanwege het gebrek aan vernieuwing in vergelijking met het ontwerp van het originele patent dat ooit is aangevraagd en toegewezen aan Mannington Mills, Inc. in de Verenigde Staten en later is overgedragen aan Välinge Innovation in 2014. Met andere woorden, ze hebben er niets aan veranderd en dat kan blijkbaar niet wanneer je een patent overneemt vanuit Amerika naar Europa en het op je eigen naam zet. Of misschien was het oorspronkelijke ontwerp wel van I4F…

Zoals gebruikelijk sluit I4F het bericht af met de mededeling dat het bedrijf deze actie onderneemt om haar licentienemers en eigenlijk de globale vloerenmarkt in zijn geheel te ondersteunen. Wordt in ieder geval weer vervolgd en de kassa’s bij de diverse advocatenkantoren rinkelen weer vrolijk: het is lente!