In het kader van een rondvraag beantwoordt Diana Pennings namens Bona Benelux een paar vragen over de huidige situatie.

Zijn jullie nog operationeel? Wat gaat er anders dan voor het uitbreken van het virus?

Diana Pennings: “Ja absoluut, wij laten nog steeds goederen vanuit Duitsland versturen, maar versturen zelf ook. De collega van het magazijn is constant aanwezig en voor de rest rouleren wij met thuiswerken. Ikzelf zit nu eventjes 2 dagen thuis (lang leve de laptop 😊). De klanten kunnen wel naar binnen maar niet verder dan de coffeecorner, dit om onze magazijnmedewerker te beschermen. De klant kan daar zijn order opgeven en dan worden de spullen gepakt. Verder nemen wij ook geen contant geld meer aan. Constant worden zaken/dingen hygiënisch schoongemaakt.”

“En wij houden ons op kantoor als er wel meer mensen aanwezig zijn keurig die 1,5 meter afstand. En veel handen wassen dus. De vertegenwoordigers bezoeken nog wel klanten, maar minder. Als een klant het niet wil dan niet en als ze zelf twijfels hebben dan ook niet – veiligheid voor alles. Zeker voor degene die in Brabant rondrijdt. Verder wel veel bellen met klanten en App contact of via de e-mail. Bona internationaal heeft ook veel interne trainingen gegeven voor CRM en andere programma’s voor de Bona mensen die echt minder te doen hebben. Normaliter hebben mensen weinig tijd dus dit is de uitgelezen tijd om het wel te doen. Dit was dus een training voor heel Europa.”

Merken jullie een verschil in bestellingen?

“Valt op zich mee, maar wordt wel iets minder ja. De meeste parketteurs werken wel door maar krijgen zelf toch ook wel afzeggingen. Het maandbudget zullen we niet halen maar we mogen niet mopperen. Tuurlijk willen wij verkopen, scoren maar belangrijker vinden wij dat iedereen gezond blijft. Ons personeel maar ook onze klanten. Veel klanten kennen wij al jaren en zijn daar wel mee bezig dat zij bij mensen thuis moeten komen.”

Wat zijn je gedachten over de branche wanneer het virus onder controle is? Wat gaat er eventueel veranderen

“Tja niet als, want dat gaat zeker gebeuren maar inderdaad wanneer…. Hoe lang duren die strenge maatregelen nog. Maar wij krijgen in ieder geval een aantal nieuwe producten in het assortiment en zullen ons daarop focussen, wellicht al eerder. We leven in een digitale wereld dus niets is onmogelijk. En als/wanneer het echt onder controle is, gewoon doorgaan wat we altijd doen. Er zal dus niets veranderen. Ik denk dat de rest van de wereld dat ook doet.”

“Maar elke dag lezen wij met verdriet dat er weer zoveel doden zijn gevallen, dat doet iedereen. We leven momenteel in een slechte film… We wensen verder iedereen veel sterkte toe waar wel mensen in de nabije omgeving (familie, kennissen etc.) zijn overleden….”