Dat is tenminste wat de fabrikant uit Rosenheim zegt in een persbericht. Feit is dat de laminaatserie een keurmerk van de Duitse organisatie Blaue Engel heeft gekregen.

Duurzaamheid en milieubewustzijn tellen steeds vaker mee bij de keuze voor een product. Wanneer dit product ook nog een een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft, dan is de beslissing snel genomen, aldus de fabrikant. TRITTY is zo’n vloer, stelt HARO. Sterk, trendy decoren, 25 jaar garantie en te reinigen met de clean&green onderhoudsmiddelen van de fabrikant die ook een keurmerk hebben: het Euroblume ecolabel.

HARO TRITTY laminaat benader hout, zowel in materiaal als in decor (op cellulose geprint en dat is ook hout), zo zegt men in Rosenheim. Eenvoudig te leggen en ijzersterk dankzij een toplaag met natuurlijke harsen er in. Een gezonde keuze voor de consument, aldus HARO. De vloeren worden in Duitsland gemaakt uit tot 90 procent hout uit gecertificeerde bossen onder strenge controle in de fabriek, die draait op het eigen resthout dat door een met waterkracht aangedreven energiecentrale wordt verbrand en daardoor CO2 neutraal opereert. Dit bij elkaar opgeteld heeft tot het Blaue Engel keurmerk geleid, dat ook bij ons steeds bekender wordt.