Op 6 april is, in het bijzijn van zijn familie, voormalig directeur/eigenaar de heer Leppink op 90-jarige leeftijd na een lang en goed besteed leven overleden. De heer Leppink was directeur/eigenaar van Unipro van oktober 1971 tot september 1993. Als echte pionier en visionair heeft hij de aanzet gegeven tot het verdwijnen van de oplosmiddelen uit de lijmen van Unipro. Onder zijn leiding is Unipro van regionale lijmproducent gegroeid tot een internationale aanbieder van vloersystemen.

De heer Leppink groeide op in Haaksbergen. Na zijn baan in de textielindustrie stapte hij over naar Unipro. De lijmfabrikant had net een nieuw pand gebouwd aan het bedrijventerrein “West in Haaksbergen”. De heer Leppink maakte van Unipro een hecht familiebedrijf. In het interview voor het boek dat over zijn leven verscheen zei hij: “De zaak is niet van mij, maar van ons allemaal.” Zo voelde de heer Leppink dat écht en zo voelen de 120 medewerkers van Uzin Utz Nederland dat nog steeds.

“We zijn intens verdrietig over het overlijden van de heer Leppink”, zegt Gerben Bouwmeester, algemeen directeur van Uzin Utz Nederland. “Hij was de verbinding met het verleden en op dat verleden bouwen we nog steeds voort. Dat wat ons bijzonder maakt, de manier waarop wij omgaan met elkaar en met onze klanten, zat in zijn manier van leidinggeven. Met zijn gedrevenheid, zijn sociale bedrijfscultuur en persoonlijke aandacht voor alle medewerkers, kreeg hij iedereen in beweging “.

Na Leppink’s pensionering in 1993 is zijn betrokkenheid bij het voormalige Unipro even sterk gebleven. Er was geen kerstbijeenkomst waarbij de oud-directeur/eigenaar niet aanwezig was en hij kende vele medewerkers nog bij naam.

Alle medewerkers, oud-medewerkers en de directie van Uzin Utz Nederland wensen de familie veel sterkte toe in deze zware periode.