Het past in het huidige beeld in de markt: het inkrimpen van het aantal groothandels. Vandaag maakte Headlam het volgende bekend:

“Bij deze willen wij u op de hoogte brengen van de overname van Dersimo door Headlam Group uit Engeland.”

“Headlam Group , met haar hoofdkwartier in Birmingham Engeland, is de grootste groothandel van vloeren in Europa. De aanpak, cultuur en doelgroep van Dersimo en Headlam Group  passen goed bij elkaar en met deze overname zet Headlam Group een belangrijke stap in haar groeistrategie voor Nederland en Europa. Tevens wordt met deze overname de bedrijfsopvolging van Dersimo gewaarborgd.”

“Dersimo zal als zelfstandige dochteronderneming van Headlam Group, haar activiteiten in Nederland blijven voortzetten, vanuit Maassluis . Ton van Schijndel zal zijn functie bij Dersimo neerleggen en de dagelijkse leiding aldaar overdragen aan Marc Dubbeldam.”

Een zeer kernachtige boodschap, ik verwacht u op een later tijdstip meer details te kunnen geven over deze overname. Want: wordt het assortiment van Dersimo nu hetzelfde als dat van Hedlam of niet? Blijven de leveringsvoorwaarden van Dersimo hetzelfde of worden deze aangepast aan die van Headlam? Ik blijf het volgen. Op de foto het pand van Dersimo in Maassluis.