Foto: een trotse familie Van Zweden met (vlnr) Joelle, Kay, John en Wendy van Zweden

John van Zweden Woninginrichting bestaat 65 jaar

28 januari 2023 was het zover. Op de dag af bestond John van Zweden Woninginrichting, gevestigd aan de Oude Haagweg te Den Haag,  65 jaar.  Dit is afgelopen zaterdagavond groots gevierd. Talloze genodigden werden ook nog eens getrakteerd op een nieuwe primeur: Behangparadijs John van Zweden wordt ‘John van Zweden Woninginrichting’. En er is meer nieuws te melden: John van Zweden geeft na 41 jaar het stokje over aan zijn zoon en schoondochter.

‘Op 28 januari 1958 is Verfhandel J. van Zweden & Zoon opgericht. In de tussentijd is er veel gebeurd en heel veel veranderd. Wat ooit als klein verfwinkeltje begon, is later uitgebreid met behang door de vader en moeder van de trotse John van Zweden.

John: “De winkel is in 1958 in de Paul Krugerlaan hier in Den Haag begonnen door mijn opa Jan. Mijn vader was de tweede generatie. Hij zei altijd tegen mij: je bent gemaakt en geboren in de winkel, John. Ik ben op mijn 16e in de winkel begonnen nadat bleek dat ik geen ster was op school. De ochtend nadat ik gezakt was, klopte mijn vader om zes uur in de ochtend op mijn deur en zei: opstaan, je gaat in Haarlem aan de slag bij de groothandel die ons levert. Hij had het al helemaal geregeld, omdat hij zag dat ik geen goede leerling was.”

John van Zweden: ”Op 28 januari 2000 is het kleine winkeltje verhuisd naar onze huidige locatie aan de Oude Haagweg. Omdat voornamelijk behang werd verkocht, werd de naam al snel omgedoopt tot ‘Behangparadijs John van Zweden’. Tegenwoordig is dat anders.  Kay en Joelle – vierde generatie – staan nu aan het roer van het familiebedrijf en verkopen dus niet meer alleen verf en behang.”

Aanpassing naam

Kay van Zweden hierover: ‘Je kunt bij ons voor de gehele inrichting in de winkel terecht. Van complete woningstoffering, behang, vloeren tot aan zonwering, meubelen en kasten-op-maat en gordijnen. In onze winkel kan iedereen slagen. Onze showroom is ruim 2.500 m2 groot en biedt maar liefst twee verdiepingen aan woonplezier’. Daarom hebben we de naam aangepast naar John van Zweden Woninginrichting.”

Maar ook de zakelijke markt wordt door het team bediend. ”Waar we voorheen hoofdzakelijk de particuliere markt bedienden, zijn we inmiddels al jaren een grote speler in het ontzorgen van de vastgoedwereld. Wij zijn projectstoffeerders voor heel Nederland en werken voor projectontwikkelaars en vastgoedbeheerders’’, aldus Kay.

John over de jubileumdag: ”Het was een emotionele, maar trotse dag. Ik heb 41 jaar zelf in de winkel mogen staan en nu definitief het stokje overgedragen. Aan wie kan je dat beter doen dan aan je eigen kind?!!

Wij feliciteren John van Zweden Woninginrichting van harte!!

Kay en John in gesprek met een van hun vaste leveranciers: COTAP uit Genemuiden

Kay van Zweden tijdens een interview met Interior Business Magazine en Vloeren Business Magazine

 

Historische foto

Foto’s: Business Content Media / Vloeren Business Magazine

 

Lees ook:

Vloeren Business Classics – Dubbelinterview met behangkoningen Kay en John van Zweden