Les Iconics, de nieuwste parketcollectie van BerryAlloc, weet het karakter van oud parket te vatten in een vloer van samengesteld hout met moderne prestaties. Rustiek, verouderd, diep geborsteld of handgeschaafd,… alle afwerkingen van Les Iconics, de nieuwe collectie vloeren van samengesteld hout, roepen emoties op dankzij mechanische en handmatige bewerkingen die hun eikenhout een aparte, karaktervolle look geven.

Gehamerde groeven met onregelmatige randen, het verouderde effect van diep borstelen, zaag- en schaafsporen: dat alles verleent Les Iconics een unieke charme en een doorleefd karakter. Kies in de collectie Les Iconics uit Aged of Rustic in een waaier aan tinten en ga voor het visgraatpatroon of de Hongaarse punt in natuurlijk geolied eiken − er zijn tal van mogelijkheden voor een mooie parketvloer met een eigen verhaal.


Julia Egeler, productmanager parket, vertelt: “De populariteit van traditioneel parket is onmiskenbaar, maar het is moeilijk om een nieuwe vloer te vinden met een historische en doorleefde look-and-feel – vooral in een gestandaardiseerde collectie. Voor Les Iconics baseerden we ons op traditionele en manuele verouderingstechnieken, vertaald naar de moderne machinale productie. Het resultaat is een parketvloer met het karakter en de charme van verouderd eikenhout die we op grote schaal kunnen produceren. Les Iconics maakt deze populaire look toegankelijk voor een groter publiek.” Deze verouderde vloeren hebben de aanblik van een met de hand gerenoveerde oude houten plankenvloer. Het oppervlak heeft een rijke, warme uitstraling. Het vertoont subtiele zaagsporen en is met de hand geschaafd voor een artisanaal effect.

De vloeren zijn verkrijgbaar in de kleuren Neroli, Badiane, Galanga en Massala, met een natuurlijke geoliede afwerking die met de tijd nog meer karakter krijgt. De planken hebben een elegant formaat van 1900 x 190 mm. De diep geborstelde afwerking van Rustic zorgt voor het iconische karakter van een oude parketvloer. In de tinten Sylva en Bosco heeft Rustic de uitstraling van geborstelde en met de hand geschaafde eik met een verouderd effect en een afwerking met natuurlijke olie. Bij Altis en Hortus is het parket handgeschaafd en vertoont het tegelijkertijd zaagsporen met een verouderd effect, afgewerkt met olie. Voor Altis gebruikt BerryAlloc ook een eiken toplaag met drie verschillende diktes om het onregelmatige effect van oude vloeren na te bootsen. Het is bovendien verkrijgbaar in gemengde planken van 1900, 1200 en 680 mm lengte om de look van een ‘oude vloer’ nog authentieker te maken. Visgraat en Hongaarse punt maken met twee legpatronen de 19e eeuw weer modieus. De twee patronen zijn verkrijgbaar met een afwerking met natuurlijke olie in de warme tint Lutece, en met grote knoesten en subtiele onregelmatigheden. Ze stralen een klassieke en traditionele look uit die erg populair is.

De collectie Les Iconics heeft een rustieke eiken toplaag met een kwaliteitsvolle structuur van 15 mm samengesteld hout (Altis – 15/14/16 mm), met tand en groef voor een plaatsing met lijm of verborgen spijkers. Er is veel marketingmateriaal beschikbaar voor Les Iconics,
waaronder twee opties voor beursstanden, die apart of in combinatie met ander hout-, laminaat-, HPF- of LVT-vloeren van BerryAlloc gebruikt kunnen worden.


Bezoek berryalloc.com voor meer informatie.