Parketfabriek Lieverdink neemt de activiteiten van het veredelingsbedrijf Solid Vloeren uit Ravenstein over. Solid Vloeren timmert al bijna 20 jaar aan de weg als het gaat om het in opdracht veredelen van hout in de breedst mogelijke vorm. Beide bedrijven werken al meer dan 15 jaar samen en nu is het tijd voor de volgende stap.

“Na de overname van Traject Parket begin dit jaar is dit een logische stap om de totaalleverancier te worden op het gebied van houten vloeren” aldus Willem Smid, directeur van Parketfabriek Lieverdink.

Solid Vloeren houdt zich bezig met het in opdracht verouderen, bewerken en het behandelen/afwerken van houten vloeren. Het heeft zich gespecialiseerd in het zogenaamde “nat verouderen”. Deze techniek geeft de vloeren een natuurlijke verouderde uitstraling waardoor de authenticiteit van een eeuwenlange vloer zeer dicht wordt benaderd. Eén van de producten die nat verouderd wordt, is het bekende Grigio. Dit Lieverdink product wordt al meer dan 10 jaar succesvol op de Nederlandse en buitenlandse markt verkocht.

Eigenaar Perry van Dreumel van Solid Vloeren: “Dit is een mooie stap om de toekomst van Solid Vloeren te waarborgen en om de activiteiten verder uit te breiden. Ik kijk er naar uit om samen met Lieverdink verder te gaan. ” Binnen Lieverdink blijft hij verantwoordelijk voor alle huidige en nieuwe veredelingsactiviteiten.

Binnenkort wordt begonnen met de verhuizing van het uitgebreide machinepark. Deze zal in de komende tijd worden overgebracht en geïmplementeerd in de fabriek van Lieverdink in Doetinchem. De voorbereidingen bij Lieverdink in Doetinchem zijn al in volle gang.