Tarkett heeft onlangs de linoleum collectie onder handen genomen en aangepast aan de tijd van nu. Het resultaat is een linoleumvloer die volgens de fabrikant de kleinste carbon voetafdruk heeft onder linoleumvloeren van 2.5 mm dik.

Tarkett Linoleum kan na gebruik gerecycled worden en is in het bezit van zowel een Blaue Engel als een Cradle2Cradle Gold certificaat. Wat betreft de emissie van VOC: die is bij Tarkett Linoleum minder of gelijk aan 10 microgram per kubieke meter, bevestigd door Allergy UK.

Er zijn 105 verschillende kleuren leverbaar voor deze vloer, die door Tarkett vooral gericht wordt op de projectmarkt. Er zijn verschillende decoren en de afwerking is mat. Tarkett produceert ook LinoWand wandbekleding in dezelfde decoren en kleuren zodat vloer en wand perfect op elkaar kunnen worden afgestemd, aldus de fabrikant.

De matte xf2 toplaag zorgt voor een lange levensduur van de vloer en beschermt deze tegen mechanische en chemische belasting. Tarkett Linoleum verbetert de akoestiek (19dB), voorkomt uitglijden volgens de R10 norm en is van nature antibacterieel.