Elk jaar bekronen de organisatoren Unizo en Markant VZW inspirerend ondernemerschap van gedreven vrouwen met de WOMED – WOMen in Enterprise & Development- Award. Marie Callens, mede-zaakvoerder van het West-Vlaamse vloerenbedrijf Floorify,  is finaliste voor de WOMED Award 2021, Vrouwelijke onderneemster van het Jaar.

Samen met haar mede-zaakvoerder Pieter Buyck besloot Marie Callens 5 jaar geleden de sprong naar een eigen zaak te wagen.  Het revolutionaire Floorify innoveerde in 2016 als eerste in Europa met rigide vinyl vloeren met kliksysteem. Floorify, een op en top Belgisch merk, staat naar eigen zeggen voor “het mooiste, meest kwalitatieve en complete assortiment in rigide vinyl vloeren verdeeld via de beste vloeren speciaalzaken in België, Nederland,  Frankrijk, Duitsland en ver daarbuiten.”

Als zaakvoerder van dit snel groeiende bedrijf vindt Marie het belangrijk om te blijven innoveren op product vlak, continu de service te optimaliseren naar haar klanten via lokale warehousing, digitale ontzorging en een sterk customer care team. Daarnaast gelooft ze heel sterk in de combinatie van een digitale strategie gecombineerd met een persoonlijke aanpak via innovatieve winkelconcepten. Haar ambitie is om met Floorify dé referentie in rigide vinyl vloeren te worden in Europa.

Marie: “Met mijn deelname wil ik andere vrouwelijke talenten aanzetten om de sprong naar een eigen zaak te wagen. Het is nooit een goed moment om te starten, maar eenmaal de sprong gemaakt, komen opportuniteiten op je pad. Dan is het kwestie van focus te houden en heel duidelijk te weten waar je wel en niet voor staat.”

De winnaar wordt op 9 maart bekend gemaakt via een online evenement, maar jij kan nog mee bepalen wie er wint. Stemmen voor Marie kan tot en met 9 februari op www.womedaward.be