“Uit trendonderzoek is gebleken dat er een trend te signaleren valt waarbij de architectonische gegevens van een huis leidend zijn bij de inrichting en aankleding van de ruimte. De tuinkamer en keuken mogen weer worden afgesloten, niet met kleine gesloten deuren maar mooie industriële glazen en stalen deuren. Ook kamers ensuite worden weer in ere hersteld. Deze verschillende ruimtes nodigen uit om ook voor verschillende vloerbekledingen te kiezen. Met de collectie pvc vloeren van Moduleo kunnen de vloeren perfect op elkaar worden afgestemd en tegelijk een hele verschillende look en uitstraling creëren.” Aldus het persbericht van Moduleo.

Feit is dat de keuken voor een deel de functie van de woonkamer overneemt en juist niet afgesloten wordt. Bezoek ontvangen we niet meer in de ietwat formele woonkamer (die ook meer bedoeld is als private zone voor de bewoners), maar in de gezellige eetkeuken met de dure inbouwapparatuur die we graag willen laten zien en die we nauwelijks gebruiken (zo blijkt uit een onderzoek van de keukenbranche). Nederland, bezorgland. Nederland, instant maaltijd(salade) land. Dat de vloer dus steeds belangrijker wordt voor deze multifunctionele ruimte zie ik, na bezoek aan de persconferentie van imm Cologne/ Living Kitchen, zeker als trend. En hoe zit het met kleiner wonen in de steden door, met name, singles? Ook zij zullen in hun beperkte (en veel te dure) woonruimte genoegen nemen met zoveel mogelijk dezelfde vloer in de gehele ruimte. Maar dat is wellicht geredeneerd vanuit, nu nog, een relatief klein deel van de bevolking (dat echter pijlsnel groeit).

Moduleo vervolgt: “Moduleo MOODS maakt gebruik van tal van innovatieve geometrische dessins uit bestaande collecties (Transform en Impress) die onderling te combineren zijn, maar ook met de standaard Moduleo formaten. Daardoor zijn eindeloze verlegpatronen mogelijk en bepaal je meer dan ooit zelf de uitstraling van de ruimte, van uiterst speels tot strak-modern of traditioneel. Het grote voordeel is dat je op een speelse manier verschillende zones in de ruimte kan afbakenen. In deze ‘zoning’ of ‘interior landscaping’ is MOODS een onbetwiste trendsetter.”

“De creatieve vloeren uit de Moduleo MOODS geven een compleet nieuwe manier om verschillende sferen te creëren dankzij de mix van traditionele met abstracte, verrassende en niet-alledaagse formaten. Variërend van een visgraat plank tot Hongaarse punt, van zeshoek tot driehoek en ruit. Omdat alles met elkaar gecombineerd kan worden, zijn er oneindig veel mogelijkheden. Niet alleen de verschillende vormen maar ook de verschillende afwerkingen zoals hout- of steensoorten en diverse kleuren kunnen voor een interessante en persoonlijke vloer zorgen.”

Een PVC vloer van Moduleo voelt aangenaam en warm aan, is geluiddempend, bestand tegen krassen en vlekken, hij is waterbestendig en gemakkelijk in onderhoud. Ook de combinatie met vloerverwarming is geen probleem, aldus Moduleo.