Verona Wool is een chique tapijt gemaakt van 100% zuiver Woolmark® scheerwol met een poolgewicht van 1150 g/m2 en kenmerkt zich door zijn prachtig fijne poollussen in diagonale structuur, aldus Interfloor.

Het duurzame Merino wol waarvan Verona Wool is vervaardigd is luxueus, volumineus en voelt zachter aan dan het op het eerste oog lijkt. Dit hoogwaardige natuurproduct – afkomstig van schapen uit Nieuw-Zeeland – heeft een prachtig chique uitstraling. Tapijt van scheerwol is praktisch in gebruik en uitermate comfortabel omdat het aangenaam zacht is, warmte isolerend, geluiddempend en vuilafstotend. Wol heeft als voordeel dat het bijdraagt aan een natuurlijk lucht- en vochtgehalte in de ruimte wat van meerwaarde is voor een gezonde werk- en leefomgeving.

Wol heeft zelfreinigende eigenschappen door het van nature aanwezige wolvet (lanoline), Dit maakt het lastig voor vlekken om te hechten. Tevens is wol uiterst veerkrachtig waardoor voetstappen of plekken waar meubels op het tapijt staan niet lang zichtbaar blijven. Hierdoor behoudt deze vloer bij juist onderhoud – waaronder regelmatig stofzuigen – jarenlang een prachtig smetteloze uitstraling. Wol is ook een veilige keuze dankzij de brandvertragende eigenschap door oa. een hoog vochtgehalte en hoge ontbrandingstemperatuur.

“Verona Wool onderscheidt zich van onze andere wollen tapijtkwaliteiten door zijn uniek fijne structuur. De elegant slanke pool (bolletjes) in diagonale richting creëert als kamerbreed tapijt een fraai ruimtelijk effect”, aldus Interfloor.

Verona Wool is verkrijgbaar in 6 zacht natuurlijke tinten in een licht gemêleerd karakter, toepasbaar in vele interieurs. Door zijn hoge gebruiksclassificatie geschikt voor vrijwel iedere ruimte in huis en oa. gebruik op trappen Maar ook voor projectmatig gebruik als bijvoorbeeld luxe vloerbedekking in hotelkamers of toegepast als vloerkleed een prachtige aanvulling. “Onze wollen tapijtkwaliteiten lenen zich perfect voor toepassing als karpet. In ieder gewenste maat, van XXL, hedendaags rond tot vrijwel iedere (organische) vorm en met diverse afwerkingen in verschillende prijsklassen. Neem hiervoor contact op met uw Interfloor dealer om de mogelijkheden te bespreken.”

Interfloor zegt tot slot: “Een bijzondere eyecatcher in een klassiek, natuurlijk tot minimalistisch interieur. Een krachtig onuitputtelijk en biologisch afbreekbaar natuurproduct wat onder andere makkelijk te recyclen is.  Voor wie waarde hecht aan duurzaamheid en kwaliteit.”