Republic Floor is in 2016 in de VS geboren en heeft daar de vloerenmarkt een nieuwe impuls gegeven, naar eigen zeggen. “Republic gelooft dat keuzevrijheid begint met uitstekende kwaliteit. Klanten zouden niet moeten hoeven kiezen tussen goedkope importproducten van dubieuze kwaliteit en dure materialen van grote fabrikanten met een beperkt productassortiment.”

Het merk vervolgt: “Republic leidt de revolutie op het gebied van waterdichte vloeren met haar baanbrekende waterdichte samengestelde vloerproducten. Ze zijn pioniers in de ontwikkeling van veerkrachtige vinyl Pure SPC™ vloeren, maken gebruik van de meest geavanceerde productietechnieken en bieden klanten de meest opwindende vloerontwerpen. Als bedrijf stelt Republic Floor nieuwe normen op het gebied van gezondheid en veiligheid, en heeft het de lat hoger gelegd op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid voor het milieu. Ze hebben het hout uit WPC vloeren gehaald om een groener product te maken dat Pure SPC heet.”

“De Stone Plastic Composite (Pure SPC) vloeren van Republic Floor worden gemaakt door een robuust kunststofcomposiet te combineren met toevoegingen van echt steen om zo de sterkst mogelijke kern en het beste waterdichte vloermateriaal te smeden. Om prachtige designs te creëren, voegen ze vervolgens een toplaag van hoogwaardig vinyl toe met de meest geavanceerde embossing- en etstechnieken. Een derde laag van super duurzaam hoogwaardig materiaal wordt daaronder toegevoegd, om vochtbescherming van onderaf te garanderen. Deze drielaagse constructie zorgt ervoor dat deze SPC vloerbedekkingen ondoordringbaar zijn voor vocht.” De planken zijn voorzien van hun eigen Bio-GuardTM antibacteriële onderlaag, voor extra comfort en geluidsreductie.

“Deze revolutionaire Pure SPC Max waterdichte vloerencollectie is de meest robuuste en stijve vinyl vloerbedekking die momenteel verkrijgbaar is, met een 40% sterkere kern voor stabiliteit en sterkte, zonder afbreuk te doen aan uiterlijk en stijl. De Bigger5 Collection weerspiegelt de glorie van de natuur, met vijf majestueuze dieren die over de hele wereld gerespecteerd worden. Hun unieke krachten symboliseren de blijvende kenmerken van deze vloeren”, aldus Republic Floor.

Republic Floor wordt in Nederland exclusief vertegenwoordigd door Groothandel Your Floor.

(www.republicfloor.nl )