“Een nieuwe vloer is sfeerbepalend voor elke ruimte in je huis. Je wilt een vloer die past in je interieur. Met de nieuwe Allura pvc stroken collectie van Forbo Flooring kun je alle kanten op: robuust, stoer of toch liever klassiek, strak of verfijnd.”Met deze opening introduceert Forbo Flooring de nieuwe stroken aan consumenten.

“De duurzame kwaliteitsvloeren met natuurgetrouwe hout- en steenlooks zijn ijzersterk, vragen nauwelijks onderhoud en voelen bovendien lekker warm en comfortabel aan de voeten. Een aantal dessins is ook verkrijgbaar in loslegvariant, die je eenvoudig zelf kunt installeren. De woninginrichter kan je hier alles over vertellen. De nieuwe Allura collectie is gemaakt met Hollandse passie. En dat zie je niet alleen terug in het design & de kwaliteit, maar ervaar je ook in gebruiksgemak en duurzaamheid.”

De collectie bestaat uit 24 verschillende ontwerpen in diverse formaten zoals heel lang, extra breed of tegels. De Allura stroken met v-groef kunnen verder in verschillende legpatronen worden gelegd, zoals Hongaarse punt of visgraat. “Elke strook is bovendien uniek en heeft een natuurlijk reliëf”, aldus de fabrikant.

“Zoals je gewend bent van Forbo, wordt ook deze collectie duurzaam geproduceerd. Zo heeft Allura een lange levensduur (en dat spaart grondstoffen), is het materiaal goed te recyclen en wordt de vloer gemaakt met gebruik van 100 % groene energie. Omdat de collectie in Nederland geproduceerd wordt en niet ver weg, spaart je aankoop ook transportkilometers. De Allura collectie is daarnaast 100 % ftalaatvrij en draagt dus bij aan een gezond huis.”

Forbo vervolgt: “Allura is verder ideaal voor vloerverwarming, heel eenvoudig te reinigen, geluiddempend en kan tegen een stootje. Zo beschermt de PUR-finish toplaag tegen krassen en slijtage. Forbo geeft dan ook een garantie van maar liefst 15 jaar op elke Allura vloer. Voor meer informatie zie www.forbo-flooring.nl/alluravoorthuis. Je kunt je nieuwe vloer ook alvast bewonderen in je eigen interieur via de Forbo Vloerplanner: www.forbo-flooring.nl/vloerplanner.”