De nieuwe tapijtlijm THOMSIT T 420 is dankzij zijn grote hechtkracht en schuifsterkte de optimale oplossing voor het verlijmen van alle soorten textiele vloerbedekkingen. Installateurs profiteren van een veilige installatie zonder krimpende naden en naadvorming, zelfs bij kritieke materialen zoals naaldvlies en Kugelgarn vloerbedekking. Bovendien overtuigt THOMSIT T 420 met zijn geringe eigen geur, voor een comfortabele verwerking in slecht geventileerde ruimten resp. bij (eind-)gebruikers die gevoelig zijn voor onaangename geuren.

De sterke hechtkracht van de nieuwe lijm voor textiele vloerbedekkingen THOMSIT T 420 zorgt voor een zeer goede hechting, zodat de lijm geschikt is voor alle soorten textiele vloerbedekkingen. Dit biedt de verwerker nog meer toepassingsmogelijkheden. Dankzij de extra harde lijmril ontstaat een zeer grote schuifsterkte. Dit voorkomt krimpende naden en naadvorming, zelfs bij kritieke materialen. Zodoende kunnen ook minder maatvaste of zeer diffusie-open materialen zoals naaldvlies en Kugelgarn vloerbedekking veilig en duurzaam worden gelegd.

De nieuwe lijm voor textiele vloerbedekkingen THOMSIT T 420 heeft dankzij zijn formulering met een zeer laag harsgehalte bovendien een duidelijk verminderde eigen geur, en is daarom de juiste oplossing voor de veranderende marktvereisten. Want met name door de steeds dichter wordende gebouwschillen, waarin geuren duidelijk langer en geconcentreerder aanwezig blijven, neemt de behoefte aan vloerbedekkingslijm met verminderde geur toe.

THOMSIT T 420 voldoet aan de aanvullende eis van de Blauwe Engel met betrekking tot geurarme lijmsoorten, en is bovendien als uiterst emissiearm product EC 1 Plus-gecertificeerd. Hierdoor levert het product een bijdrage aan een betere luchtkwaliteit in gesloten ruimten en zodoende aan een gezondere woonomgeving, alsook aan de verbetering van de arbeidsveiligheid en het milieu.

De uitdamptijd van THOMSIT T 420 bedraagt slechts circa 10 minuten, al na ongeveer 24 uur is de nieuw gelegde vloer belastbaar. Tijdens de verwerking profiteert de vakman van een verwerkingstijd van circa 30 minuten, zodat correcties zonder problemen achteraf kunnen worden uitgevoerd.

“Wij zijn verheugd dat we met ons nieuwe product THOMSIT T 420 een bijzonder krachtige tapijtlijm met grote hechtkracht en schuifsterkte kunnen aanbieden, die maximale veiligheid bij het verlijmen van textiele vloerbedekkingen biedt, en zelfs bij kritieke materialen op een veilige en duurzame manier overtuigt”, aldus Stephan Tschernek, hoofd Marketing van de PCI-Groep. “Bovendien profiteren de gebruikers en eindgebruikers van de geurarme eigenschappen van de nieuwe THOMSIT T 420, die niet alleen is onderscheiden met de Blauwe Engel maar ook EC 1 Plus-gecertificeerd is. THOMSIT T 420 is zodoende ook bij hogere eisen ten aanzien van geurvermindering de ideale oplossing. Dit zijn overtuigende argumenten, niet alleen voor de verwerker, maar ook bij het advies in de gespecialiseerde handel.”