Met de introductie van haar nieuwe Naaldvilt-collectie speelt Forbo Flooring in op de vraag naar robuuste, slijtvaste en kostenefficiënte vloeren voor veel belopen ruimtes.

Klanten kunnen kiezen uit een aantal nieuwe, moderne kleuren en bovendien biedt de collectie nu ook een modulaire Naaldvilttegel. Die is niet alleen makkelijk te verwerken, maar ook eenvoudig te vervangen (als de klant de identiteit van de ruimte wil veranderen bijvoorbeeld). Naaldvilt is een voordelig alternatief voor tapijt in intensief gebruikte gebouwen, zoals kantoren, openbare ruimtes, scholen en winkels. De vloeroplossing draagt bij aan een aangenaam en rustig binnenklimaat; de textiele vloer dempt de geluidsoverdracht namelijk aanzienlijk (akoestische waarde tot wel 22dB, aldus de fabrikant). Naaldvilt bevat bovendien tenminste 50 procent aan gerecycled materiaal.

Naaldvilt 2021 bestaat uit de deelcollecties Forte, Markant en Akzent. Allemaal ijzersterk, maar Forte spant de kroon en is zo goed als onverslijtbaar. De vloer is dan ook uitermate geschikt voor drukbelopen ruimtes. Forte is verkrijgbaar in banen en nu dus ook in tegelformaat (50 x 50 cm). De Forte deelcollectie kent maar liefst 25 kleuren; van meer neutrale kleuren tot aansprekende high-lights.

Net als Forte is Markant gemaakt van slijtvaste 100 procent polyamidevezels, maar het heeft een iets grovere structuur dan Forte. Met de grafisch bedrukte dessins van Markant Graphic City kan de klant de ruimte eenvoudig verfraaien. Markant wordt geleverd in 16 kleuren.

Zowel Forte als Markant hebben goede elektrisch-dissipatieve eigenschappen, waardoor ze geschikt zijn voor toepassing in computer- en serverruimtes en andere plekken die gevoelig zijn voor statische elektriciteit.

Akzent, tenslotte, bestaat uit een mix van polyamide- en polypropyleenvezels, en telt 13 kleuren. Het betreft de meest voordelige vloeroplossing binnen de Naaldvilt-collectie.

 

Ga voor meer info naar www.forbo-flooring.nl/naaldvilt of download het digitale stalenboek.