Plinten & Profielen Centrale heeft een opleidingscentrum, genaamd de PPC Academy, waar jij jouw vak- en productkennis naar een hoger niveau kan tillen. Plinten & Profielen Centrale wil haar aanbod vergroten door twee nieuwe trainingen toe te voegen aan het trainingsprogramma. Naast de populaire traprenovatietrainingen biedt Plinten & Profielen Centrale nu ook een aantal nieuwe trainingen aan, namelijk de PVC renovatie training en randafwerking basis- en experttrainingen.

PVC renovatie
Tijdens de PVC renovatie training leer je over een nieuwe en innovatieve methode, genaamd recoaten. Daarmee geef je de vloer een tweede leven zonder dat je de oude vloer moet vervangen door een nieuwe vloer! Waarom een PVC-vloer renoveren? Het bespaart geld, tijd en je denkt hiermee aan het milieu. Bij de basistraining PVC renovatie van Plinten & Profielen Centrale leer je hier alles over en krijg je in vier stappen te zien hoe het renoveren werkt.

Randafwerking
Ook biedt Plinten & Profielen Centrale de training randafwerking aan die gesplitst wordt tussen een basis- en experttraining. Plinten & Profielen Centrale heeft de basistraining randafwerking ontwikkeld om jouw kennis en kunde op gebied van randafwerking te vergroten. Tijdens deze training leer je over producten, materialen en de best passende verwerking ervan om tot een goede afwerking te komen. Van profielen en plinten tot matten, alles wordt uitvoerig besproken, zelfs het beschikbare promotiemateriaal wordt uitgelicht. Bij de experttraining randafwerking ga je de opgedane kennis vanuit de voorafgaande theorie direct toepassen door bijvoorbeeld een profiel te zagen, de kopse kant van de plint in verstek te laten lopen en een mat op maat te snijden. Dit alles onder de begeleiding en met de nodige tips & tricks van vakkundige randafwerking-experts van Plinten & Profielen Centrale.