Je wilt graag een houten vloer. Je hebt al een paar prachtige houtsoorten met mooie legpatronen gespot. Met dat in je hoofd ga je naar de projectontwikkelaar. En die zegt: “Maar je hebt vloerverwarming met een warmtepomp! Daar kan helemaal geen houten vloer op!” Dit overkwam Petra en Henk. Gelukkig was Petra zo slim om naar een erkende parketspecialist te gaan en kregen ze wel de juiste informatie en konden ze een mooie parketvloer uitzoeken voor hun nieuwbouwwoning.

Wie zijn Petra en Henk? Het zijn fictieve personnages die in drie nieuwe animatievideo’s van de campagne Vloerverwarming en Parket worden opgevoerd als consumenten.

Nieuwbouw woningen worden standaard opgeleverd met vloerverwarming en eventueel vloerkoeling en vaak in combinatie met een warmtepomp. Ook bij renovatie van woningen en bedrijfspanden wordt steeds vaker gekozen voor vloerverwarming, want het geeft comfortabele warmte én gebruikt minder energie. Het is gek dat een parketvloer regelmatig wordt afgeraden bij vloerverwarming. Door verkeerde voorlichting wordt er voor een minder duurzame oplossing gekozen. Wat vaak ook nog eens niet de eerst keus van de bewoner was. Een gemiste kans vindt de Stichting Promotie Houten Vloeren. Want:

Hout heeft een geschikte warmteweerstand met Rc-waarde <0,13 [m²K/W].

Parket houdt langer warmte vast, dus geen koude voeten als de thermostaat uit is.

Duurzaam, want in 1 m3 hout zit 1 ton CO2

Gaat een leven lang mee.

Geschikt voor vloerverwarming, vloerkoeling of lage temperatuurverwarming zoals warmte-win-installatie.

Alleen daarom al is een houten parket een uitstekende én milieubewuste keuze.

Stichting Promotie Houten Vloeren zag vol verbazing het aantal hardnekkige misverstanden over parket in combinatie met vloerverwarming stijgen. Daarom werd in 2021 een website gelanceerd met alle benodigde informatie voor verschillende doelgroepen. Dankzij een unieke branche brede samenwerking van leveranciers, samen met ca. 200 selectdealers besloten ze dit jaar om deze misverstanden te gaan behandelen in animatievideo’s. Met als doel om de markt én consumenten te informeren over de duurzame match van parket en vloerverwarming en misverstanden uit de wereld te helpen.

De animatievideo’s zijn te vinden op de website en via de websites en sociale media kanalen van de selectdealers.

Ga naar vloerverwarmingenparket.nl/01/faq voor meer informatie.