Holland Top Floor uit Almelo heeft in 2018 de exclusieve distributie van IPC pvc voor de Benelux en de UK op zich genomen. “Wij hebben geconstateerd dat er met name in Nederland veel producten worden aangeboden zonder keurmerken die schadelijke en zelfs kankerverwekkende stoffen kunnen bevatten”, aldus Tom Kroeze van Holland Top Floor.
Tijdens de Interieur Collectie dagen te Gorinchem gaat Holland Top Floor op 16, 17 en 18 september de nieuwe pvc vloeren van IPC presenteren die zijn bedacht met als uitgangspunt gezondheid van de mens en het milieu.

Van oorsprong is IPC een houten vloerenbedrijf maar 8 jaar geleden ontstond het idee om ook pvc vloeren te gaan leveren in Duitsland. Grondlegger Reinhard Krause, inmiddels 74 jaar oud, kon zich er niet direct in vinden maar stemde uiteindelijk toch toe. Hij had 3 voorwaarden;
• Het moest er fantastisch uitzien.
• Het moest de hoogst haalbare kwaliteit zijn.
• Het moest 100% veilig zijn voor mens en milieu, getest, gekeurd en gecertificeerd.

Tot nu toe waren de pvc vloeren van IPC uitsluitend in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland verkrijgbaar. Deze voldoen aan de allerhoogste eisen die er in deze landen gesteld worden en ze zijn voorzien van alle te behalen keurmerken. Met name de TÜV Profi Premium certificering overtreft alle kwaliteiten. Jurjen Dijkstra en Mano Demmers, twee bekende namen in de vloerenbranche, zullen zich samen met Marco Smit en Tom Kroeze in gaan zetten voor een succesvolle verdeling van de IPC pvc collectie.
“Met de collectie van IPC kunnen wij met trots zeggen dat wij de veiligste pvc vloer met de meeste keurmerken in huis hebben en klaar zijn voor een gezonde en veilige toekomst”, aldus Holland Top Floor.