BerryAlloc bracht hydro+ al in 2008 op de markt. Hiermee werd het bedrijf naar eigen zeggen een voorloper op het gebied van 100 procent waterbestendig laminaat. Ocean+ is de nieuwste laminaatcollectie die gebruik maakt van de hydro+ technologie, en biedt eenvoudig te onderhouden vloeren voor zowel residentieel als commercieel gebruik.

Hydro+ is een hydrofobe coating die BerryAlloc tijdens het productieproces op alle kanten van de laminaatplank aanbrengt. Hydro+ stoot water af bij de voegen, en in combinatie met het betrouwbare lockingsysteem is Ocean+ volledig waterbestendig zodra het de fabriek verlaat.

Gedurende ruim een decennium van dagelijkse blootstelling aan water heeft hydro+ onmiskenbaar de prestaties van deze technologie bewezen. BerryAlloc garandeert ook dat diverse accessoires probleemloos kunnen worden gebruikt in combinatie met hydro+, zodat bij de plaatsing van Ocean+ een volledige waterbestendige afwerking mogelijk is.

De Ocean+-collectie biedt een assortiment natuurlijke, matte houtdecors en authentieke steendecors, voor een uitgebreide keus aan moderne en klassieke stijlen. Zoals het exclusieve en uiterst gedetailleerde ‘Gyant’ decor, maar ook het ‘Retro Chic’ met de uitstraling van een Portugese tegelvloer. De eyecatcher in deze collectie is de authentieke houtstructuur met een matte afwerking: de natuurlijke uitstraling is nauwelijks te onderscheiden van de look and feel van echt hout, zo stelt de fabrikant. De collectie biedt ook een aantal decors met een real wood structure, een ultradiepe reliëftextuur en een uiterst matte afwerking, die de nerfpatronen met knoesten en scheuren tot leven brengen in een getrouwe reproductie van de natuur. Voor de meer klassieke houtdecors laat BerryAlloc een wood structure leidend zijn.

De collectie bestaat uit vier verschillende typen:

Ocean 8 V4: een veelzijdige laminaatvloer van 8 mm dik met een standaard plankafmeting van 190 mm x 1288 mm. In dit type zijn alle 30 decors beschikbaar, in de gebruiksklasse 23 voor woningen, en 32 voor commercieel gebruik.

Ocean 8 XL: een XL-formaat met een plankafmeting van 241 mm x 2038 mm en een dikte van 8 mm. In dit type zijn 10 natuurlijke houtdecors beschikbaar, in de gebruiksklasse 23 voor woningen, en 32 voor commercieel gebruik.

Ocean 12 V4: een formaat met een standaardafmeting (190 mm x 1288 mm) en een plankdikte van 12 mm. In dit type zijn 10 natuurlijke houtdecors beschikbaar, in de gebruiksklasse 23 voor woningen, en 33 voor commercieel gebruik.

Ocean 12 XL: een XL-formaat met een plankafmeting van 241 mm x 2038 mm en een dikte van 12 mm. In dit type zijn 10 natuurlijke houtdecors beschikbaar, in de gebruiksklasse 23 voor woningen, en 33 voor commercieel gebruik.

Ocean 8 V4 maakt gebruik van het DuoLoc lockingsysteem van BerryAlloc, een beproefd kliksysteem voor vloermontage dat uitstekende sterkte en krachtige afdichting biedt om de prestaties van de hydro+ technologie op het gebied van waterbestendigheid te waarborgen. Ocean 8 XL, Ocean 12 V4 en Ocean 12 XL zijn alle uitgerust met DuoLoc aan de lange zijde en 5G aan de korte zijde, een handige combinatie voor langere planken. Dankzij de compatibele ondervloer Excellence Plus garandeert BerryAlloc dat elke Ocean+-vloer impactgeluid met 21 dB kan terugdringen. Dit kan zorgen voor meer comfort in een gebouw met meerdere verdiepingen.

Ocean+ is geschikt voor alle vertrekken in een huis. Van de slaapkamer, woonkamer en kantoorruimte tot de hal, keuken en badkamer. Het onderhoud van Ocean+ verschilt niet van andere laminaatvloeren van BerryAlloc. Het sterke en uiterst krasvaste oppervlak is bestand tegen dagelijks intensief gebruik. Alle collecties beschikken over een gebruiksklasse van 23 en bieden een levenslange garantie voor gebruik in woningen. Maar ze zijn ook bijzonder geschikt voor commercieel gebruik: Ocean 8 V4 en Ocean 8 XL beschikken over een gebruiksklasse van 32 voor commercieel gebruik en bieden een garantie van 5 jaar. Ocean 12 V4 en Ocean 12 XL voldoen aan de normen van gebruiksklasse 33, met een hogere slijtvastheid. De garantie op deze typen is 6 jaar.

“Bovendien beschikken onze laminaatvloeren over een hoge dimensionale stabiliteit dankzij ons uitzonderlijk sterke DuoLoc kliksysteem en de massieve HDF-kern. Door deze gebruiksvriendelijke kenmerken biedt Ocean+ volop woonplezier. Waterbestendig, stabiel, kleurvast, krasbestendig, prachtig om te zien en eenvoudig te verzorgen. Ocean+ heeft alle kenmerken van een vloer gemaakt voor een moderne levensstijl”, aldus de fabrikant.

Ocean+ draagt met trots het label ‘made in Belgium’. Het gehele proces, van concept tot verpakking, vindt plaats in de fabriek van BerryAlloc in Menen, onder nauwlettend toezicht van de toegewijde professionals van het bedrijf. Professionals van hetzelfde team dat in 2008 de baanbrekende hydro+ technologie van BerryAlloc ontwikkelde. Net als de andere laminaatvloeren van het bedrijf is Ocean+ PEFC-gecertificeerd en heeft deze vloer een extreem lage VOS-emissie.