NOMAD produceert duurzame producten die lang meegaan op het snijvlak van mode en het interieur. Het label zoekt altijd naar samenwerkingen en doet dit deze keer met het befaamde meubelmerk USM. Het resultaat is een nieuw karpet.

De oprichter van NOMAD Jutta Werner vindt altijd iets nieuws in het samenwerken met bekende namen uit de werelden van design, mode en kunst die speciale vaardigheden hebben. Werner organiseert bijeenkomsten in haar showroom in Hamburg onder de naam Soulmates waarin deze ontmoetingen zichtbaar worden. De derde Soulmates ontmoeting heeft geresulteerd in een vloerkleed dat samen is ontwikkeld met meubelmerk USM, bekend van het kastensysteem met ronde kogels als connectiepunt.

De strakke lijnen en het harde materiaal van de USM kasten contrasteert met de zachte materialen en vormen van het karpet, zo stelt NOMAD. Het kleed is van hergebruikt materiaal, maar welk materiaal is vooralsnog onduidelijk. Wie op de site kijkt ziet alleen maar plaatjes en heel veel wollige taal over duurzaamheid en dat is jammer. Duurzaamheid is meer dan oh en ah roepen bij het zoveelste trendy plaatje of een foto van herders uit India (waar de kleden blijkbaar worden gemaakt) maar misschien niet voor de doelgroep van NOMAD die hard het woord duurzaam! roepen al voldoende vindt als bijdrage aan een betere wereld.

nomad-studio.de