“Gelukkig denkt onze huidige generatie goed na over de toekomst van ons nageslacht. Daarom willen we onze ecologische voetafdruk tot een minimum beperken. Zo schakelen veel mensen over van de auto op de trein, voorzien ze in hun warmtebehoefte met alternatieve energieën of vertrouwen ze op regionale en biologische levensmiddelen. Maar ook in onze woning kunnen we meer duurzaamheid creëren – bijvoorbeeld met een doordacht gekozen vloerbedekking.” Zo introduceert Parador de Eco Balance collectie.

De Eco Balance Serie van Parador biedt volgens de fabrikant uit Coesfeld een optimale balans tussen ecologie, technologie en design. Eco Balance PUR biedt met parket, laminaat en elastische vloerbedekkingen een duurzame oplossing voor elke smaak en elke woonsituatie. Bij de productie van Eco Balance-producten wordt veel waarde gehecht aan duurzaamheid en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Er worden dus alleen geteste grondstoffen gebruikt. De kernmaterialen bestaan uit houtvezels van inheems, duurzaam bosbeheer en gerecyclede materialen uit de houtindustrie.

“Met het succesvolle Eco Balance Parket biedt Parador een zeer duurzaam assortiment dankzij zijn slechts 2,5 mm dikke en grondstofbesparende deklaag bij een totale dikte van 13 mm. Modern en ecologisch wonen in stijl was nog nooit zo eenvoudig.”

De decors van het Eco Balance Laminaat- en het Eco Balance PUR-assortiment worden gedrukt op gecertificeerd papier met een hoog recyclingaandeel en waterverf met zwaarmetaalvrije pigmenten. Zelfs de installatie verloopt gemakkelijk en dus grondstofbesparend dankzij de handige klikoplossingen van Parador. Eco Balance PUR uit polyurethaan is bovendien PVC-, weekmaker- en oplosmiddelvrij. De trendgerichte kleuren en decors en de veelzijdige formaten voldoen ook aan de hoogste normen op het vlak van esthetiek en design.

Meer info op www.paradorfloors.be