Enkele weken geleden presenteerde Parador de nieuwe One Ground Design Edition, en intussen is de nieuwe vloerencollectie al bekroond met de gerenommeerde MUSE Design Award 2020 voor productdesign.

De vloerenfabrikant uit Coesfeld heeft voor het eerst ‘Gold’ gewonnen bij de internationale MUSE Design Awards 2020 en wel voor het productdesign van de nieuwe One Ground Design Edition. “Met de ‘One Ground Design Edition’ combineren we voor het eerst een uitmuntend productdesign en een ondernemende houding in een holistische aanpak. Daarom is deze Design Edition zo bijzonder. Daarom zijn we des te blijer dat onze inzet nu met een belangrijke prijs van internationaal niveau is beloond’, aldus Birgit Kunth, hoofd Merk, Marketing en Communicatie bij Parador, trots over het goede nieuws uit New York.

‘One world. One ground’ – dit leidmotief is de inspiratiebron voor de nieuwe Design Edition. Parador heeft acht bijzondere plaatsen over de hele wereld bezocht, die mensen in staat stellen om het gevoel van gemeenschap en saamhorigheid op een bijzondere manier te ervaren. Het ontwerpteam in Coesfeld, Duitsland, heeft de bijzondere kenmerken van deze plaatsen verwerkt in acht vloerproducten. “Bij het ontwikkelen van de vloeren hebben we ons gefocust op de plekken, de mensen en hun verhalen. Dankzij foto’s, filmopnames en gesprekken konden we de essentie van de plekken in een vloerdecor vastleggen”, licht Birgit Kunth de benadering toe.

De vloeren Bologna en Copenhagen zijn uitgevoerd in eiken parket. “Hier kunt u kiezen tussen donker, gerookt eikenhout met frezingen of het lichte, typisch Scandinavische parket met donkere elementen. Rann of Kutch is ideaal voor personen die de voorkeur geven aan vinyl. Dit model doet met zijn violette nuances en subtiele versieringen denken aan folkloristisch vakmanschap. Hangzhou daarentegen combineert de Aziatische dakschindeloptiek met de moderne betonstijl. Met Malaga en Rotterdam introduceren we twee expressieve laminaatvloeren in de Edition. Hier is enerzijds de combinatie van vormen en kleuren in vintage-tegeloptiek fascinerend, en anderzijds een combinatie van hout- en metaaloptiek in warme bruin- en koele turkooistinten. Ook de door Parador ontwikkelde elastische vloerbedekking Modular ONE maakt deel uit van de Edition: terwijl ‘Essen’ inspireert met lineaire structuren in roestbruin en staalgrijs, zorgt het model ‘Athens’ met de look van wit marmer voor moderniteit in de woonkamer”, aldus de fabrikant.

Met twee laminaatvloeren, twee vinylvloeren met SPC-kernplaat, twee Modular ONE- en twee houten vloeren bestrijkt de ‘One Ground Design Edition’ het hele productassortiment van Parador. De MUSE Design Award is een internationale wedstrijd gericht op professionals in de creatieve en designindustrie. “Zoals altijd zijn we vereerd om opmerkelijke personen te eren”, aldus Kenjo Ong, CEO van de wedstrijd. “Ze hebben de prijs meer dan verdiend.” De prijs wordt uitgereikt door een jury van deskundigen onder het toezicht van de International Awards Associate (IAA). De IAA houdt toezicht op de prijzen en erkenningsprogramma’s, stelt de jury’s samen en bepaalt strenge normen voor de concurrentie.