Ook installatietechnisch biedt de vloer voordelen. Dankzij de aangebrachte geleidende rug is verwerking met geleidende lijm voortaan overbodig. De nieuwe rug zorgt niet alleen voor lagere installatiekosten, maar vermindert ook het risico op fouten tijdens het leggen.

De geleidende matte lak van de SMART-control toplaag is de finishing touch van de nieuwe collectie. Zij beschermt de vloer niet alleen tegen vlekken en krassen, maar geeft de vloer ook een high-end uitstraling en zorgt voor gemakkelijk onderhoud. Sphera SD|EC is getest en goedgekeurd door het hoog aangeschreven en onafhankelijke Fraunhofer Instituut als zijnde Cleanroom Suitable Material.

Sphera SD wordt gekenmerkt door haar permanent statisch dissipatieve eigenschappen. Om dat te bereiken, worden er dissipatieve deeltjes toegevoegd aan de vloer. Sphera EC, op haar beurt, is een vloer met elektrostatisch geleidende eigenschappen. Om consistente en betrouwbare prestaties te garanderen, bevat de vloer zogenaamde carbon black-chips.

De Sphera SD|EC collectie heeft een uitgebalanceerd kleurenpalet met veel lichte en neutrale kleuren voor klinische omgevingen, maar tevens een aantal uitgesproken, felle kleuren. Sphera SD|EC is Nederlands fabricaat, 100% ftlaatvrij en wordt met groene stroom geproduceerd in de ‘zero waste’- fabriek van Forbo Flooring in Coevorden. Voor  meer info zie www.forbo-flooring.nl/esd-vloeren.