“Een uitzonderlijk luxueus en zacht hoogpolig tapijt. Excellence is vervaardigd van 100% Solution Dyed PES Microfiber Ultra Soft Yarn en blinkt uit in weldaad met haar verfijnde zeer compacte gesneden polen die een onweerstaanbaar zachte vloerbedekking vormen”, aldus leverancier Interfloor.

Excellence heeft de hoogste comfortklasse (5-5) toegekend mede dankzij de Ultra soft garens, een poolhoogte van ruim 18mm en een gewicht van maar liefst 2850 g/m2. “Deze tapijtkwaliteit is zo compact dat de hoogte van de pool nauwelijks zichtbaar is en je verrast wordt zodra je met je handen of voeten wegzakt in haar weelde.” Solution Dyed PES garens zijn bleekmiddelbestendig en uitermate gebruiks- en onderhoudsvriendelijk. De garens zijn door en door geverfd waardoor ze zeer lichtecht, slijtvast en vlekbestendig zijn. Zonlicht heeft dus ook na jaren nauwelijks effect op de kleur en vlekken die niet met water opgelost worden kunnen met een agressief reinigingsmiddel als een chlooroplossing verwijderd worden.

Solution Dyed polyester vezels zijn behalve zacht tevens duurzaam. Ze zijn goed vuil- en vochtbestendig en hebben een lange levensduur. De Solution Dyed verfmethode bespaart op water en energie. Daarnaast zal deze saxony met haar hoge warmte-isolatie het comfort in ieder ruimte verbeteren en energieverbruik verminderen. Excellence is verkrijgbaar in een prachtig stijlvol kleurenpalet met trendy zijdeglans kleuren als goudgeel, camel en mosgroen en vele elegante naturellen. Deze tweekleurige ton-sur-ton vloerbedekking is prachtig diep van kleur en heeft een zeer levendige uitstraling doordat het licht op een sfeervolle manier weerkaatst.

Een ‘harde’ vloer met de wens deze te behouden maar het comfort en de akoestiek te vergroten? Excellence leent zich perfect als karpet. Van deze kamerbrede tapijtkwaliteit kan een vloerkleed in vrijwel ieder gewenste maat en met diverse afwerkingen gerealiseerd worden. Door haar hoge contactgeluidsisolatie zal ook een karpet de akoestiek aangenaam verbeteren en contactgeluid verminderen.