Rom Rombouts (Business Manager Benelux THOMSIT & PCI) beantwoordt vragen over de huidige bedrijfsvoering van PCI, het moederbedrijf van THOMSIT.

Zijn jullie nog operationeel? Wat gaat er anders dan voor het uitbreken van het virus?

Ron Rombouts: “We zijn zeker nog operationeel. Onze 3 PCI fabrieken in Duitsland draaien, zij het met een kleinere bemanning en uiteraard volledig in lijn met de gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen, nog steeds. Ook onze transporteur rijdt nog op dagelijkse basis, waarbij een enkele keer wat vertraging optreedt als gevolg van controles bij fabrieken, aan grenzen en op bouwplaatsen. Op ons PCI / THOMSIT kantoor in Oosterhout werken we met een minimale productie. Onze buitendienst medewerkers werken volgens onze home office richtlijnen.”

Leveren jullie nog steeds? Merken jullie een verschil in bestellingen?

“We leveren zeker, ook al omdat we onze klanten op alle mogelijke manieren willen blijven ondersteunen. Bestellingen blijven binnen komen, waarbij we duidelijke verschillen zien tussen de Nederlandse en Belgische markt, tussen klanten die bezig zijn op grotere projecten en met kleinere klussen en tussen klanten die bezig zijn in nieuwbouw of in renovatie.”

Wat zijn je gedachten over de branche wanneer het virus onder controle is? Wat gaat er eventueel veranderen?

“Allereerst hopen we dat iedereen gezond en redelijk ongeschonden uit deze roerige tijd komt. Ik hoop dat we elkaar straks de business gunnen, elkaar ook wat laten verdienen en samen weer aan mooie projecten kunnen werken. Als partners.”