Bij in gebruikname van een nieuw pand in Antwerpen door Docwerkers , gespecialiseerd video agentschap en productiehuis, was de slechte nagalm akoestiek in de verschillende ruimtes problematisch maar door muurtoepassing van nieuw ontwikkelde product Ls van Print Acoustics is het werkklimaat inmiddels optimaal volgens de opdrachtgever.

Midden 2021 betrekken de medewerkers van Docwerkers hun nieuwe grotere kantoren in de Arteveldestraat te Antwerpen. Een open landschapskantoor met geïntegreerde vergaderruimte en onder andere een aparte opname ruimte voor videoproducties. Vanaf de eerste werkdag blijkt dat het gespreksklimaat in de strakke ruimtes zeer slecht is door de lange nagalm veroorzaakt door het grote volume en de vorm van het lokaal. Zij contacteren hiervoor een Belgisch fabrikant en specialist nagalmakoestiek, Print Acoustics by Triplaco, voor advies.

Na bezoek ter plaatse van Accountmanager akoestiek Ruben Lannoo (0475/55.55.90) worden met verschillende produkten simulaties gemaakt om te komen tot een nagalmtijd van ongeveer 0.7 seconden wat binnen de aanbevolen nagalmtijden voor kantoren valt.
Uiteindelijk koos de bouwheer samen met Docwerkers voor de akoestische geïntegreerde oplossing met decoratieve latten op zwart vilt type Ls van Triplaco met een decoratieve toplaag beukimitatie. Dit product Type Ls (Latten op Synthetische kern) met plaatafmeting 3030 x 624 x 22 mm bestaat uit decoratieve latten 27×10 mm bekleed met fineer Decospan of HPL , die verlijmd worden op een
hoogwaardige zwarte akoestische Bico PET viltplaat van 12mm. Door asymmetrische verlijming van de latten dekt ook de laatste lat de naad van de volgende plaat en kan het product zo in eindeloze hoeveelheden geplaatst worden.

“Door de kwalitatieve samenstelling van het BICO vilt kan dit product ook perfect als plaat verzaagd worden met rechte kant zonder uitrafelen van het vilt en dit met standaard zaaggereedschap voor decoratief plaatmateriaal. Door de continue verlijming van de lat kan de
plaatser daarenboven ook de plaat op exacte hoogte en/of breedte brengen waar nodig zonder kwaliteitsverlies of zonder loskomen van latten”, aldus fabrikant Triplaco. Er is ook een variant met massieve Latten Rubberwood ontwikkeld Type Ls m voor een massieve akoestische houtwand. Type Ls werd hier gemonteerd op een enkel kaderwerk van 70 mm diep gevuld met 50 mm rotswol wat een absorptiewaarde van 0.95 (alpha w) oplevert : hoogst haalbare klasse A.