Een opmerkelijk bericht. ”Interfloor verplaatsen en woningen bouwen op de vrijkomende ruimte. Dat is een van de manieren waarop volgens de PvdA de woningnood in Zwartsluis kan worden aangepakt.” Dat melden de collega’s van Zwartsluis Actueel.

Raadslid Eenkhoorn vermoedt dat een verhuizing mogelijk wordt met provinciale of Europese fondsen. “Ga proactief met het bedrijf om tafel”, riep hij wethouder Gerrit Knol op.

De reactie van Lens Nekeman, algemeen directeur van Interfloor:

Mijn reactie op commentaar ‘dat 40 jaar geleden Interfloor al verplaatst had moeten worden’:
”Interfloor had inderdaad 40 jaar geleden een 1,5 ha grond op de Kraanerweerd gekocht en alvast bebouwd met een hal van 2800m2. Er lag een tekening voor een heel bedrijf, inclusief kantoorpand en dat plan zou uitgevoerd worden.
Begin jaren 80 had de gemeente op eigen risico en eigen middelen het gehele industrieterrein aangelegd en werd toen geconfronteerd met de crisis, waardoor de verkoop van dat terrein stil kwam te staan. De provincie moest een locatie vinden voor een shredder. Zwartsluis zat klem en heeft toen moeten accepteren dat op de locatie, waar notabene Buisman heen zou verhuizen, een shredder werd geplaatst. (de gevolgen zijn bekend).

Ten einde raad heeft de gemeente Zwartsluis toen voor 10% vd grondwaarde het industrieterrein verhuurd aan gegadigden. Hier kwamen gelukszoekers op af die voor een deel ook in de slipstream van de shredder aanhaakten. Gevolg: allerlei oud ijzer bedrijven. Ook bedrijven met zogenaamde Romney loodsen (ronde metalen, tijdelijke behuizing) werden toegestaan. Gevolg: een rommelig en onaantrekkelijk industrieterrein waar je niet snel een mooi bedrijf gaat bouwen.

Ondertussen waren onze magazijnen aan de Adelaarstraat echt aan vernieuwing toe, de vloer was qua draagkracht niet voldoende en de oude kokos weverij hallen met schuine daken waren niet efficiënt. Van lieverlee zijn toen bestaande gebouwen vernieuwd en staat er nu een modern bedrijf. Uiteindelijk waren we bekocht met 1,5 ha industrieterrein op een industrieterrein dat die naam eigenlijk niet meer verdiende. Dit was even een uitleg uit de eerste hand. De geschiedenis vertelt de nare waarheid.”

Lees hier verder.