Vorige week, op 26 juli, brak er brand uit in het fabrieksgedeelte van Flamingo Parket in Barneveld. Nu, een week later, is iedereen blij dat er niemand gewond is geraakt en dat de brand ontstond net een week voordat de fabriek dicht zou gaan vanwege de vakantie. Er was al een extra hoeveelheid vloeren geproduceerd om aan eventuele vraag tijdens de productiestop te kunnen voldoen. Maar dat er zich geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan is de grootste opluchting.

De fabrikant meldde vorige week: “Op donderdag 26 juli rond 17.00 uur brak brand uit in de fabriekshal van Flamingo Parket uit Barneveld. De aanwezige medewerkers konden tijdig het pand verlaten en er hebben zich gelukkig geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Omdat de fabriekshal los staat van het eigenlijke hoofdgebouw bleef de rest van het complex gespaard. Er is wel aanzienlijke schade aan het pand, de afzuigingsinstallatie en de machines. Rond 17.00 deed zich een stofexplosie voor en door de extreme droogte liep dit als snel uit de hand en sloegen de vlammen door het dak.”

Flamingo Parket vervolgt: “Door adequaat optreden van de brandweer welke grootschalig uitgerukt was kon worden voorkomen dat de brand zich verder uitbreidde. De fabriek zal de komende tijd niet in bedrijf zijn maar i.v.m. de komende vakantieperiode was reeds een extra productie ingepland zodat voorlopig geen leveringsproblemen zijn te verwachten. In de fabriek in Barneveld worden de tapisvloeren alsmede de massieve planken geproduceerd terwijl de twin-planken in de Duitse vestiging worden vervaardigd. De schade zal komende tijd worden geïnventariseerd en geprobeerd wordt de overlast voor alle klanten zoveel mogelijk te beperken. Het bedrijf vraagt om begrip voor mogelijke vertragingen.”