Van 16 tot en met 18 september vinden in de Evenementenhal in Gorinchem de Interieur Collectie Dagen (InCoDa) van 2018 plaats, het zal u niet zijn ontgaan. Op Interieur Collectie Dagen zijn dagelijks sprekers te vinden in het Inspiratietheater. Thema’s als retailtrends, digitaal print in de interieurmarkt, virtuele showrooms of de kleurentrends voor 2019 moeten de bezoeker inspireren. Op het themaplein zijn ook twee trendboxen van BNS Crisp stylisten te vinden om de bezoeker te prikkelen om over de toekomst en trends voor 2019 na te denken. Andrea de Haan van via andrea | interieur & design werkt de trend uit: ’there is a crack in everything’. Dit gaat over aandacht voor ambacht: het hoeft niet perfect, als het maar met aandacht is gemaakt van bij voorkeur eerlijke materialen. De trendbox van Fleur de Vries van InteriFleur heeft als titel ‘ A darker shade of pale’. De trend van van fake naar echt en ruwe materialen staan hierbij centraal.

Op dinsdag 18 september om 13.00 uur start de Quick-Step Challenge. Deze Challenge wordt aansluitend op het Nederlands Kampioenschap Parketleggen tijdens Interieur Collectie Dagen gehouden en staat open voor zowel parketteurs als woningstoffeerders die in teamverband deze uitdaging willen aangaan. Teams van 4 ervaren vloerenleggers, geassisteerd door een minder ervaren lotgenoot moeten binnen een kader van 5×5 meter in 3 ruimtes (kamertjes) een laminaat-, LVT- en parketvloer leggen. Het gaat hierbij om de juiste legtechniek en de snelheid. De prijsuitreiking is om 17.00 uur. Het winnende team krijgt een VIP-tour met overnachting tijdens de Amstel Gold Race (april 2018) aangeboden door Quick-Step.

Interieur Collectie Dagen (InCoDa) is de vakbeurs voor woning- en projectinrichters en interieurstylisten om de nieuwe collecties vloeren, stoffering, wandbekleding en raamdecoratie te ontdekken voor het nieuwe seizoen. De laatste trends en ontwikkelingen van de belangrijke en opkomende merken van ruim 120 exposanten worden gepresenteerd. Interieur Collectie Dagen vindt plaats op 16, 17 en 18 september 2018 in Evenementhal Gorinchem. Meer informatie: www.interieurcollectiedagen.nl.