HARO is dan wel de grootste parketfabrikant van Duitsland, het familiebedrijf uit Rosenheim voelt zich ook thuis op de markt voor kurkvloeren.  Als voorbeeld van de kennis en know how van dit soort vloeren presenteert de fabrikant de vier nieuwe, rustig ogende uitvoeringen van de Corkett Arteo XL: Oak Portland White textured, Oak Portland Invisible textured, Oak Portland Natural textured en Oak Portland Dark Grey texttured. Deze passen, volgens HARO, in de huidige trend van natuurlijk ogende eiken vloeren in het kurksegment.

De fabrikant gebruikt de ietwat versleten term shabby chic voor de uitstraling van de vloerdelen en gaat zelfs zo ver dat er nog eens drie extra versies van Corkett Arteo XL daadwerkelijk zo genoemd worden: Shabby Oak White, Shabby Oak Invisible en Shabby Oak Grey.

Daarnaast zijn er nog drie nieuwe uitvoeringen: Oak Duna textured, Oak Italica Nature en Oak Italica Smoked. Dit zijn uitvoeringen die overgenomen zijn uit de Italica serie van HARO laminaat. De afmetingen zijn 195 mm breedte en 1235 mm lengte. Maar dan is het nog niet klaar: er zijn nog vijf andere kurkvloeren buiten de Arteo XL: de Sirio in twee verschillende kleuren en de modellen Lagos, Arcos en Ronda.

De voordelen van een kurkvloer zijn volgens HARO warm en comfortabel, zeer drukvast, perfecte isolatie, antistatisch en geluid isolatie. Door de hoge elasticiteit van de vloer vermindert de druk op gewrichten en ruggengraat bij iedere stap, aldus de fabrikant. Het leggen is eenvoudig dankzij het Top Connect kliksysteem, ook op vloerverwarming, zo stelt HARO. Op de foto de Arteo XL Duna textured.