De groene fabriek van Uzin Utz Nederland bv is strategisch gelegen in het oosten van het land. In het westen echter kwam de vloerenspecialist nog een aantal distributiepunten tekort. Daarom heeft Uzin Utz de huidige groothandel INTR. overgenomen, met het idee om met één gezamenlijke filosofie projectinrichters, parketteurs én ZZP’ers in het hele land te bedienen.

De afgelopen maanden is bovendien keihard gewerkt aan een nieuwe en onderscheidende formule, waarin naast verkoop ook kennisdeling en ondersteuning centraal staan. Met de opening van de nieuwste vestigingen in Leek en Delft beschikt INTR. over 11 centraal gelegen INTR. Points, waar klanten van INTR. én Uzin Utz Nederland onder meer producten van UZIN, Pallmann en Wolff kunnen bekijken en afhalen, maar ook uitgebreid advies kunnen inwinnen over applicatie, droogtijden en meer….

“Onze klanten profiteren enorm van onze nieuwe dienstverlening”, vertelt Max Schoenmakers, technisch commercieel adviseur bij UZIN en Wolff. “Uzin Utz Nederland bv beschikt over zeer sterke merken, waar projectinrichters, parketteurs én ZZP’ers graag mee werken. Dankzij de INTR. Points zijn deze producten nu altijd op de juiste momenten én de juiste plekken voorhanden. Alle hardlopers liggen standaard op voorraad. Datzelfde geldt voor de gereedschappen die je nodig hebt om bijvoorbeeld vloeren te leggen, af te werken en/of te onderhouden. Wanneer klanten een product zijn vergeten te bestellen of tekort komen, dan kunnen zij deze, na contact te hebben gehad met Uzin Utz, afhalen bij een INTR. Point in de buurt. Hierdoor lopen projecten geen vertraging meer op. Uniek is bovendien dat we in één verkoop alle aanverwante producten kunnen leveren. Denk aan gordijnrails, stripjes of ondervloeren, waarmee klanten compleet worden ontzorgd.”

Voor maatwerk producten geldt dat zij binnen 24 uur op het gewenste INTR. Point geleverd kunnen worden. In de toekomst is het bovendien mogelijk om bestellingen te plaatsen via de webshop van Uzin Utz Nederland en direct af te halen bij een INTR. Point in de buurt. “Het voordeel voor klanten is vooral dat zij hun producten kunnen afhalen op het moment dat het hén uitkomt, zoals aan het begin van de werkdag. Omdat alle producten verwarmd worden opgeslagen, kunnen zij direct worden verwerkt” benadrukt Sander Clijsen, technisch commercieel adviseur bij Pallmann.

Alle vestigingsmanagers worden door Uzin Utz Nederland bv opgeleid en beschikken over uitgebreide product- en toepassingskennis, vertelt Clijsen. “Hierdoor weten zij exact hoeveel je van ieder product nodig hebt, hoe het moet worden gemengd en verwerkt en wat de droogtijden zijn. Kan een bepaalde vraag niet worden beantwoord? Dan worden klanten automatisch gekoppeld aan de buitendienstmedewerkers van UZIN, Pallmann of Wolff. Hierdoor kan steeds snel geschakeld worden.” Maar ook voor de Uzin-merken zelf biedt de samenwerking kansen. Bijvoorbeeld om in contact te komen met zelfstandige parketteurs. “Op dit moment bestaat ons klantenbestand voornamelijk uit projectinrichters en parketteurs met een showroom, waar we vrij binnen kunnen lopen en producten fysiek kunnen tonen. Op de zelfstandige parketteurs hebben we nog weinig grip. De INTR. Points brengen hier verandering in. Ik hoop dat veel ZZP’ers een keer bij INTR. binnenlopen om onze dienstverlening, producten én kennis te ervaren.” Een belangrijke toegevoegde waarde biedt bijvoorbeeld de inspirerende showroom, die in iedere INTR. vestiging wordt ingericht en waarin ook diverse producten van UZIN, Pallmann en Wolff getoond zullen worden. Clijsen vervolgt: “Denk bijvoorbeeld aan UZIN lijmen, egalisaties en voorbereidingen voor de ondergrond, maar ook aan Pallmann lakken en oliën. Want hoe wit is de “wittint’ van een bepaalde olie? Wat is een extra matte, onbehandelde uitstraling? En hoe ziet zo’n lak eruit in combinatie met diverse houtsoorten? Onze klanten kunnen in de nieuwe showrooms met hun (particuliere) klant de producten fysiek bekijken, dat is een groot voordeel.”

Inmiddels zijn de nieuwe showrooms ingericht op de INTR. vestigingen in Zwolle, Hengelo, Den Bosch Leek en Delft. De andere vestigingen zullen ook volgen. “De nieuwe vestiging in Delft is zeer gunstig gelegen, vlakbij de snelweg en belangrijke uitvalswegen”, aldus Schoenmakers. “Met René ter Borg hebben we bovendien de beste vestigingsmanager voor deze locatie gevonden. René heeft jarenlange ervaring in de branche en was één van de betere stoffeerders op het westelijk halfrond. Hij is een man uit de praktijk die snapt waar klanten mee te maken hebben, welke uitdagingen zij tegenkomen en hoe je hiermee om moet gaan. Bovendien heeft hij de juiste energie.” De nieuwe vestiging in Delft is een soort proeftuin om te kijken wat allemaal mogelijk is in service en dienstverlening, vertelt hij. “De opzet is zeer open. Aan een grote tafel kunnen klanten straks een goede kop koffie drinken, collega’s uit de branche ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Ook ikzelf zal regelmatig aanschuiven om advies te geven en korte trainingen of demonstraties te verzorgen, waarbij tevens maatwerk mogelijk is.”

“In Delft beschikken we over een mooie showroom, waar projectinrichters, parketteurs én ZZP’ers op eigen gelegenheid met hun klanten naartoe kunnen komen om vloeren en raambekledingen te bekijken”, benadrukt René ter Borg. “De vestiging is strak, modern en overzichtelijk ingericht met onder meer een specifieke PVC-hoek, parkethoek en raamdecoratiemeubel, zodat klanten direct de voor hen relevante producten kunnen vinden. De artikelen zijn bovendien zo neergezet, dat zij snel geladen en gelost kunnen worden. Onze wens is om – zodra het weer mogelijk is – regelmatig cursussen te geven in de verwerking van de diverse vloer- en raamafwerkingsproducten. Daarnaast staan diverse gereedschapsdemonstraties van bijvoorbeeld Wolff gereedschappen op de planning. Hier is namelijk enorm veel behoefte aan en hiermee onderscheiden we ons nadrukkelijk van de standaard groothandels. We zijn geen sec afhaalpunt, maar een servicepunt waar tal van aanvullende diensten worden geleverd en waar zowel projectinrichters, parketteurs als ZZP’ers de vruchten van zullen plukken.”

Op de foto bovenaan staan van links naar rechts de heren Ter Borg, Molenaar en Schoenmakers, op de foto in het midden opnieuw Ter Borg maar dan met Sander Clijssen. De vestigingen op de foto zijn Delft, Heerenveen en Leek.