Gemaakt in Zweden in hun eigen fabriek start het merk Välinge Flooring met de verkoop van  houten vloeren in Europa. Het bedrijf is met name bekend van de gepatenteerde kliksystemen die in licentie over de hele wereld worden gebruikt. Na de introductie op de Aziatische en Amerikaanse markten is nu Europa aan de beurt voor het eigen merk vloeren. Frankrijk is het eerste land waar de vloeren worden verkocht.

Woodura® surface technology, 5G® Dry™ waterproof fold-down system en 5G® Climb™ zijn enkele van de bekende patenten van de Zweden die ook terugkeren in de nieuwe vloerencollectie van het merk. Het merk heeft een eigen naam bedacht voor het type parket uit de collectie: Hardened Wood Flooring. De luxe van hout gecombineerd met duurzaamheid en weerstand tegen water.

“Het lanceren van de collectie in de Vereingde Staten en op de Aziatische markt was een succes, dus we zijn enthousiast over deze next-generation real wood floors voor Europa”, aldus Hannes Lindblom, Director Sales & Marketing, Surface Technology, Välinge Innovation. “De reacties tot nu toe zijn ongelofelijk. Er is duidelijk een grote behoefte aan mooie, duurzame echte houten vloeren die alles aankunnen wat bij het leven hoort en we denken dat Franse klanten ook van deze vloeren gaan houden.” Om er zeker van te zijn dat de distributie via groothandels en retailers naar consumenten soepel verloopt is er een nieuw hoofdkantoor in Nimes geopend, in het zuiden van Frankrijk. Managing Director is David Sarcinella, hij heeft bijna 25 jaar ervaring in de vloerenmarkt en gaat van Välinge Flooring in Frankrijk een succes proberen te maken.

 

“Het is een mooie uitdaging om dit merk te leiden. De visie van ons bedrijf om toegankelijke, moderne kwaliteitsproducten aan te bieden met een hoog designgehalte en met in het achterhoofd duurzaamheid en natuurbehoud sluit ook aan op wat ik belangrijk vind”, aldus Sarcinella.  De Välinge Flooring collectie voor Frankrijk heeft Woodura® surface technologie, wat inhoudt dat consumenten nu een echte houten vloer kunnen kiezen die volgens de fabrikant drie keer zo hard is als een traditionele houten vloer terwijl het een stuk duurzamer is (ter uitleg: Woodura is zaagsel dat onder hoge druk tot een harde toplaag wordt geperst en waarvoor minder hout nodig is dan een bij solide houten toplaag. Het bindmiddel van dit zaagsel dat voor de verharding zorgt is wellicht minder duurzaam, maar de redenering is dat lang meegaan ook duurzaam is). De vloeren hebben dus ook 5G® Dry™, Välinge’s premium fold-down locking technologie, dat zorgt voor het afweren van water en leggemak. Bijzonder is de 5G® Climb, waarmee vloerdelen met een clip aan de wand kunnen worden bevestigd. Trendy optieken zijn de houtsoorten eiken, essen en walnoot en er is een XXL versie. Betaalbaarheid en milieubewustzijn zijn de speerpunten van deze collectie.

“Ik ben er van overtuigd dat de Franse klanten de kwaliteit, de sterkte en het design van de Hrdened Wood Floor collectie zullen waarderen”, aldus David Sarcinella. “Met dit soort revolutionaire producten was het eenvoudig voor mij om deze uitdaging aan te gaan, ik kan niet wachten om te beginnen.” Het is de bedoeling dat de rest van Europa na Frankrijk gaat volgen als markt voor deze collectie.