De Northern Grain™ LVT-collectie van Interface® is vanaf deze maand verkrijgbaar in Nederland. De collectie geeft een licht en ruimtelijk gevoel aan verschillende soorten ruimtes, zoals kantoren, onderwijslocaties en horeca.

De vloeren hebben een strak, ongecompliceerd design, gecombineerd met zachte tinten en zuivere neutrale kleuren in verschillende houtsoorten. Hiermee nodigt Northern Grain natuurlijk licht uit, terwijl het ook een rustiger basis legt met de diepere zachte bruin- en grijstinten uit de collectie.

Northern Grain™ bestaat uit planken van 100×25 cm en is verkrijgbaar in 12 kleurstellingen die zijn verdeeld over drie subtiele maar verschillende houtnerfpatronen: Glazed Oak, Nordic Wash en Natural Satin. Elke uitvoering uit de Northern Grain collectie bevat de houtdetails van beuken, essen en grenen en is gemaakt met fijne lijnen, delicate knoesten en de zachte rimpelingen van houtnerven.

Net als andere harde vloerproducten van Interface biedt Northern Grain de prestaties en voordelen die nodig zijn voor hedendaagse zakelijke ruimtes: De backing van deze collectie – 4,5 mm Sound Choice™ LVT- zorgt voor kwalitatieve geluidsreductie en een optimaal vermogen om contactgeluid en geluidsoverdracht via de vloer te verminderen. Northern Grain biedt door de toepassing van Ceramor+ verbeterde antislipeigenschappen.

Interface LVT bevat 39% gerecycled materiaal en is IAQ Gold gecertificeerd. Net als alle producten die Interface verkoopt is Northern Grain door een onafhankelijke, externe partij gecertificeerd als CO2-neutraal via het Carbon Neutral Floors™-programma.

Interface beoogt tegen 2040 een CO2-negatieve onderneming te zijn. Hiervoor moet het bedrijf meer CO2-opslag realiseren dan er wordt uitgestoten, zonder het gebruik van compensaties. Om hier te komen gaat Interface verder met het transformeren van de eigen activiteiten en materialen en werkt Interface samen met de leveranciers om de CO2-voetafdruk van de gebruikte grondstoffen (Scope 3 emissies) verder terug te dringen. Bekijk de hele collectie op www.interface.com.