‘Iedereen die arbeidsgeschikt is, kan meedoen’

VLOK AOV biedt sinds kort een werkelijk passende AOV voor alle vakmensen. Je hoeft dus geen lid te zijn van de branchevereniging VLOK. Want de VLOK vindt deze voorziening voor de hele branche belangrijk.

De Rijksoverheid wil dat straks alle zelfstandigen verplicht verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid. Een verplichte verzekering verlaagt volgens de overheid de kosten en de risico’s voor de samenleving. De verplichte verzekering zal deels gelden voor mensen die het zelf regelen. Als brancheorganisatie vindt de VLOK het belangrijk dat ondernemers zeker zijn van een inkomen bij ziekte. Uit een VLOK-enquête bleek dat een groot deel van de achterban op zoek is naar een passende oplossing. Die kan de VLOK nu bieden.

Maandelijks sparen
VLOK AOV is een schenkkring. Als deelnemer spaar je maandelijks op je eigen rekening. Ben je arbeidsongeschikt, dan krijg je een schenking van de andere deelnemers. En is een ander ziek, dan schenk jij een klein bedrag. Je kunt maximaal 80 procent van het gemiddelde netto-maandinkomen uit je onderneming ontvangen tijdens arbeidsongeschiktheid. Het schenkingsbedrag ligt tussen de 1000 en 4000 euro netto.

Zekerheid
Biedt de buffer zekerheid, dan kun je het maandbedrag automatisch terug laten storten, gebruiken voor een pensioenrekening of zelfs op de rekening van je (klein)dochter laten bijschrijven. Die keuze is aan de deelnemer. Wil je niet meer meedoen? Dan kun je direct over het gespaarde geld op de rekening beschikken.

Geen risicogroepen
Dennis Kosten, directeur van de VLOK: “Wij werken niet met risicogroepen. Iedereen die arbeidsgeschikt is, kan meedoen, onafhankelijk van zijn of haar ziektegeschiedenis en leeftijd. Ook mensen die net als zelfstandige zijn begonnen, zijn welkom. Een verschil met een broodfonds is dat je bij de VLOK AOV met een Arbodienst te maken krijgt. Die controleert en bepaalt hoe ernstig iemand arbeidsongeschikt is. De Arbodienst zorgt desgevraagd ook voor ondersteuning in het herstelproces. Dus je krijgt in de kring geen discussies over de mate waarin iemand arbeidsongeschikt is.

VLOK AOV laat zich straks goed combineren met de verplichte AOV. En ook nu al kun je een aanvullende AOV-verzekering afsluiten die pas na twee jaar uitkeert. De premie zal een stuk lager zijn dan de premie voor een verzekering die al na twee maanden moet uitkeren.

Voor meer informatie kijk op vlok-aov.nl