Forbo Eurocol introduceert een nieuwe 2-componenten-epoxyprimer, genaamd 023 Euroblock Fast, die extreem snel droogt. Hierdoor kan al na drie uur een tweede primerlaag worden aangebracht of kan de vloer op een andere wijze worden afgewerkt. Bij een traditionele 2-componenten-epoxyprimer bedraagt de droogtijd van elke laag doorgaans 24 uur. De nieuwe 023 Euroblock Fast levert de project- of woninginrichter dus een volle dag tijdwinst op.

De fabrikant: “Met de 023 Euroblock Fast voorziet Forbo Eurocol in een duidelijke behoefte in de markt. Planningen worden steeds strakker en dus is elke tijdwinst mooi meegenomen. Het past ook in de filosofie van het merk Eurocol om bestaande producten te blijven verbeteren en het aanbod voortdurend uit te breiden. Veel goede eigenschappen van de nieuwe 023 Euroblock Fast komen overeen met die van de 021 Euroblock Reno, een andere succesvolle 2-componentenprimer van Forbo Eurocol. Beide primers zijn bij uitstek geschikt voor het versterken van afzandende dekvloeren. Ook kunnen ze worden toegepast op bitumineuze ondergronden, gescheurde tegels en oude, vastliggende, in water oplosbare lijmresten.”

Een andere toepassing is het aanbrengen van een primerlaag op vochtgevoelige ondergronden zoals anhydriet (calciumsulfaat) of houtgraniet. De 021 en 023 zijn ook geschikt als vochtscherm, voor het afsluiten van beton- en cementvloeren tegen optrekkend vocht of restvocht, en voor het verstevigen van instabiele vloeroppervlakken. Dit kan zelfs op een enigszins vette ondergrond, mits deze een open poriënstructuur heeft. Ook scheuren en naden in de ondervloer kunnen met beide primers – in combinatie met 846 Quartzsand – uitstekend worden afgedicht.

Het belangrijkste verschil met de 021 Euroblock Reno is de droogtijd. Voor elke laag 021 Euroblock Reno geldt een droogtijd van 24 uur, terwijl de 023 Euroblock Fast al na drie uur beloopbaar is. Desgewenst brengt de verwerker er dan direct een tweede primerlaag op aan, bijvoorbeeld bij het aanbrengen van een vochtscherm of op een sterk zuigende ondergrond. Voor het egaliseren van de vloer wordt de laatste laag 023 volledig dekkend ingestrooid met 846 Quartzsand, waarna – na droging – niet gebonden delen 846 Quartzsand worden gebezemd en gestofzuigd met een industriestofzuiger. Een alternatief hiervoor is het aanbrengen van een hechtingslaag voor de egalisatie met 044 Europrimer Multi. Deze wordt met een schuimroller dekkend aangebracht over de laatste laag 023 Euroblock Fast.

Forbo Eurocol: “De kortere droogtijd van de 023 Euroblock Fast vraagt om een andere verwerking dan de 021 Euroblock Reno. Vanwege de snelle droging wordt de 023 aangebracht met een A2-vertande lijmkam, zodat overal een even dikke laag ontstaat. De 021 blijft langer nat en vloeit voldoende uit om een gelijkmatige primerlaag te verkrijgen, zodat deze met een vachtroller kan worden aangebracht.”

Voor meer info zie eurocol.nl/023euroblockfast.