Maandag 2 juli beleefden 30 leden van de netwerkclub Vrouwen in het Parket een inspirerende dag. Tijdens een tocht door Noord-Holland bezochten ze de prachtige showrooms van 3 leden en de Zaanse Schans, waar molen ‘De Bonte Hen’ de lijnolie van RIGO Verffabriek produceert. Ook volgden ze een workshop over klanttypen en gedrag. Tijdens de eerdere bijeenkomsten wisselden de Vrouwen in Parket veel ervaringen en ideeën uit. Hierdoor groeide de nieuwsgierigheid naar elkaars showrooms, hoog tijd om elkaar te bezoeken! Noord Holland was als eerste aan de beurt.

Andrea van Es van Vloerenhuis Amsterdam trapte af in de zaak die ze samen met haar man runt. Het is voor hen altijd een uitdaging alle mogelijkheden te laten zien in de kleine showroom in Amsterdam-Zuid. Toch lukt dat heel goed! Het familiebedrijf adviseert al ruim 100 jaar hun klanten over de beste vloeren. Ze staan vooral bekend om het leggen, renoveren en restaureren van ambachtelijk parket maar hebben natuurlijk ook andere parket-, planken- en laminaatvloeren. En zelfs leer! Door ook woonaccessoires toe te voegen aan het assortiment is de showroom leuk aangekleed, een inspirerende start van de dag.

Dat een showroom ook groter kan zijn liet Denise Jacobs zien in Beverwijk, bij de zaak die ze met haar broer runt: Zaanbever houten vloeren. Indrukwekkend grote panelen geven een heel goed beeld van de vloer op een groter oppervlak. De ruimte is strak ingericht, waardoor de warmte van de -veelal verouderde- vloeren goed uitkomt. Zaanbever heeft het hele proces in eigen hand, van ruwe plank tot en met de geschaafde en bewerkte gelegde vloer. Ook hier kunnen klanten terecht voor andere soorten harde vloeren, onderhoud en reparaties. Een grote foto van vader in zijn jongere jaren laat zien dat ook dit bedrijf een grote geschiedenis heeft.

Van Beverwijk reden de vrouwen door naar de Zaanse Schans, waar ze allemaal versteld stonden van het ‘Hollandse’ landschap en het aantal toeristen. De Vrouwen in het parket kwamen voor molen ‘De Bonte Hen’ waar RIGO haar lijnolie ambachtelijk uit het lijnzaad laat slaan. Deze olie wordt gebruikt in diverse producten, waaronder de vloerolie. Henriëtte van Westerhoven vertelde dat RIGO Verffabriek heel blij is dat dit echte Hollandsche product op deze wijze verbonden is met de Nederlandse cultuur. De molenaar gaf een demonstratie, interessant om te horen en zien dat dit natuurlijke product tot de laatste vezel benut wordt.

Na de lunch bij D’Swarte Walvis gingen de tafels aan de kant en werd tape op de vloer geplakt, wat ging er gebeuren? Wat volgde was een introductie over klanttypen en gedrag. Leuk en herkenbaar voor iedereen, de rest van de middag werd iedere actie bestempeld als rood, groen, blauw of geel gedrag.

De Vrouwen in Parket verlieten de Zaanse Schans om naar ’t Saense Parkethuys te gaan, waar Nancy Vleeschhouwer ze meenam in het verhaal over deze enorme showroom. Twee verdiepingen groot, panelen aan de wand en grote kasten met honderden monsterborden. Massieve plankenvloeren, lamelparket, laminaat en zelfs RVS, het is er allemaal! Ze doen veel projecten maar de consument weet ze gelukkig ook goed te vinden. Ook ’t Saense is een familiebedrijf, Nancy runt het met haar broer.

Na de borrel verspreidden de vrouwen zich weer over het land, voldaan en geïnspireerd door showrooms en de gastvrijheid van deze drie bedrijven. De volgende korte bijeenkomst is op maandag 17 september van 10.00 tot 13.30 uur, op de InCoDa. Dat is ook een leuke manier om kennis te maken.

Ben je nog geen lid maar wel benieuwd (en uiteraard vrouw)? Meld je aan bij Lisa via l.klaassen@plintenenprofielencentrale.nl !

Ingrid Bloemen greep meteen de kans aan een voorstel te doen voor de volgende grote bijeenkomst, zodat zij een keer niet ver hoeft te rijden. Limburg wees gewaarschuwd, volgende keer komen de Vrouwen in het Parket jullie kant op!