F. Ball, de Britse fabrikant van egalines en vloerlijmen, heeft onlangs Styccobond F73 PLUS gelanceerd, een nieuwe oplosmiddelvrije vloerlijm voor veeleisende binnen- en buitenvloeren.

F. Ball ontwikkelde de nieuwe innovatie door gebruik te maken van de meest recente ‘know how’ op het gebied van lijmtechnologie. De nieuwste aanwinst in het assortiment Styccobond vloerlijmen is gebruiksvriendelijk, vochtuithardend en isocyanaatvrij en biedt een prachtig oplosmiddelvrij alternatief voor polyurethaan en epoxy lijmen, aldus de Britse fabrikant.

Styccobond F73 PLUS heeft de robuste hechting die nodig is om diverse typen vloerbedekking, zoals rubber, vinyl, LVT, linoleum en kunstgras, stevig op hun plaats te houden. Deze heavy-duty lijm is uiterst geschikt voor vloeren die zware belasting en veel verkeer te verduren hebben, en onderhevig kunnen zijn aan inloopvocht, zoals een entree, hal of ingang. De lijm is na volledige uitharding bestand tegen water, olie en vet, zo stelt F. Ball.

Styccobond F73 PLUS is met vezels verrijkt om het zijdelings verschuiven van vloerbedekkingen na het plaatsen in de lijm te beperken. Dit is vooral een voordeel bij het leggen van vinyl tegels en planken (LVT) bij grotere oppervlakken. “Na verwerking blijft er met Styccobond F73 PLUS, in vergelijking met traditionele alternatieven, minder afval en ongebruikt product over. Het is een gebruiksklare lijm die je niet hoeft te mengen en gemakkelijk smeert. Door zijn sneluithardende eigenschappen zitten vloerbedekkingen al na 90 minuten stevig op hun plaats en kunnen naden, indien gewenst, al na 2 uur gelast worden.”

Deze nieuwe vloerlijm is geschikt voor gebruik op veel verschillende soorten ondergrond, zolang ze in goede staat verkeren en glad zijn – beton, zand/cement, Stopgap egalisaties en Stopgap Isolator Membrane (de losliggende folie van F. Ball, voor vochtige of vervuilde ondervloeren).

Darren Kenyon, Sales Director bij F. Ball, over de nieuwe vloerlijm: “Wij zijn heel blij met Styccobond F73 Plus want het geeft stoffeerders nog meer keuze als ze een lijm nodig hebben voor veeleisende vloerinstallaties. Deze heavy-duty vloerlijm is waterbestendig en werkt uitstekend bij vloeren die onderhevig zijn aan weers- en andere extreme invloeden. Bovendien is het veelzijdiger en ideaal voor het leggen van populaire vloerbedekkingen zoals LVT.”

www.f-ball.nl