Aplexol is de productlijn van Anker Stuy Verven voor de parket en houten vloeren industrie. Het assortiment bestaat uit een serie van verschillende oliën, waxen en watergedragen lakken in combinatie met nieuwe trendy kleurbeitsen en reactiebeitsen. Voor producenten die met UV-droging werken is er een serie uv-drogende producten.

Voor 2021 heeft Anker Stuy Verven een nieuwe serie trendkleuren ontwikkeld voor de parket industrie. Deze kleuren zijn nauwkeurig afgestemd.Waar nodig kunnen deze bij de klant nog aangepast worden naar juiste specificaties.. Alle kleuren zijn ontwikkeld met als doel een natuurlijk karakter te behouden zodat de warmte van het hout en de nerf goed zichtbaar blijven.

Producteigenschappen zoals krasvastheid zijn uitvoerig getest met taber metingen. Tevens is er met veel zorg gekeken naar achohol- en schoonmaakresistentie. De Aplexol Hartwax Rapid Matt is daar een mooi voorbeeld van. Deze krasvaste olie geeft een hele natuurlijke uitstraling met goede slijtvastheid en geringe filmvorming.

De kleuren die Anker Stuy Verven ontwikkeld heeft zijn een serie van reactiebeitsen die reageren op de inhoudsstoffen van het eiken. De kleuren zijn samengesteld door in huis geproduceerde pigmenten van automobiel kwaliteit. Dit betekent dat kleur- en UV-degradatie minimaal zijn. De kleuren zijn bijvoorbeeld goed te combineren in een industrieel design maar ook met een landelijk of modern design. Samples en een (houten) stalen map zijn verkrijgbaar en kunnen besteld worden bij Anker Stuy Verven.