Beaulieu International Group (B.I.G.) heeft aangekondigd wereldwijd de prijzen voor haar vloerbedekkingen te verhogen vanaf dit kwartaal en het eerste kwartaal van 2022 of wanneer eer contractueel ruimte voor is. Het bedrijf met het hoofdkwartier in het Belgische Wielsbeke zal niet de enige (vloeren)fabrikant zijn die hiertoe heeft besloten.

“Gedurende 2021 hebben we geprobeerd om de invloed van de kosteninflatie in grondstoffen, logistiek en energieverbruik te beperken voor onze klanten. Deze kosten zijn echter zo hard blijven stijgen in de tweede helft van dit jaar dat we gedwongen zijn om een prijsverhoging van gemiddeld 8 procent door te voeren, afhankelijk van de regio en de producten. Deze gaat nu en in het eerste kwartaal van 2022 worden doorgevoerd”, aldus Wim Coppens, VP Flooring van B.I.G.

Vertegenwoordigers hebben inmiddels contact opgenomen met hun klanten om hen op de hoogte te stellen van deze prijsverhoging op hun lopende orders.

B.I.G. produceert elastische vloerbedekking, harde vloeren, getuft tapijt en matten, naaldvilt tapijt en kunstgras in Europa, Noord-Amerika, Rusland en heeft ook Australische productiefaciliteiten. De merken van de groep zijn BerryAlloc, Beauflor, Orotex, Real, Carus, Ideal, Turfgrass en Beaulieu Mats.