De textielgroep Beaulieu schrapt 95 banen in haar vestiging het West-Vlaamse Wielsbeke. Dat komt door het sneuvelen van de productie van matten en luxevinyltegels, zo meldt de Belgische krant De Tijd.

Het personeel van Beaulieu kreeg donderdag na een bijzondere ondernemingsraad te horen dat 95 jobs in Wielsbeke verdwijnen. Bij Beaulieu Flooring Solutions, een afdeling van de overkoepelende textielgroep Beaulieu International Group (BIG), wordt de mattenafdeling geschrapt. Zowel de productie als de verkoop wordt stopgezet.

Als reden verwijst de directie in een persbericht naar de toegenomen concurrentie, de verminderde volumes, de hoge arbeidskosten en de energieprijzen, waardoor het voor het bedrijf onmogelijk is competitief te blijven op de markt. “Zowel de Belgische als de Poolse vestiging wordt als gevolg daarvan opgeheven”, aldus het bedrijf. In Polen gaat het om 16 banen.

Ook aan de productie van luxevinyltegels (LVT) komt een einde. Die kampt al enkele jaren met overcapaciteit door het grote regionale aanbod en de concurrentie uit Azië, die de prijzen sterk drukt. “Ondanks een transformatieplan en verschillende groei-investeringen in deze activiteit, maken de huidige marktomstandigheden het onmogelijk winstgevend te zijn in de huidige vorm.” De verdeling van luxevinyltegels gaat wel door. BIG biedt verschillende collecties aan.