De lijmen- en kittenproducent uit Zoetermeer zal op Domotex 2019 weer met een innovatie komen. Waar het bedrijf op de vorige editie al hoge ogen gooide met de MS FLOOR Booster zal op deze editie zijn opvolger, de revolutionaire MS 2K worden voorgesteld. De MS 2K is een speciaal ontwikkelde milieuvriendelijke 2-komponenten parketlijm die na 2 uur volledig belastbaar is.

“De unieke formule zorgt ervoor dat de lijm 2x zo sterk is, doorzweten voorkomt en tevens geschikt is om hoogteverschillen tussen het hout en de ondervloer tot wel 100% op te vangen”, aldus Bijlard. De MS 2K FLOOR bestaat uit een emmer MS-FLOOR parketlijm van 9,75 kg en een doseerfles met MS FLOOR Booster met 250 ml inhoud. Na marktonderzoek komt het bedrijf tegemoet aan wensen vanuit de markt om een iets kleinere verpakking (totaal 10 kg) te leveren. Met deze verpakking, die precies op elkaar is afgestemd, kan binnen de verwerkingstijd alle lijm worden benut en zorgt voor nagenoeg lege emmers: geen verspilling van materiaal, dus duurzaam.

Bijlard International verzekert de parketteur dat de MS 2K FLOOR vrij is van oplosmiddelen en isocyanaten en ziet dit nieuwe product als een uitstekend alternatief voor 2-komponenten polyurethaanlijmen. Deze innovatie past in het streven van de fabrikant om zeer sterke en schone lijmen te leveren die het milieu ontlasten en die de gezondheid van de parketteur niet in gevaar brengt.

“Wij verwelkomen u graag in Hannover op onze stand D011 in hal 13. Maar u kunt natuurlijk ook uw accountmanager vragen om meer informatie”, zo meldt de fabrikant.