Het Floorify ontwerpteam gaat naar eigen zeggen ver in de zoektocht naar de perfecte structuren, kleuren en prints. Voor hun planken met houtlook vertrekken ze van eigen houten planken die ze schuren, borstelen of zelfs roken, tot ze het perfecte voorbeeld hebben voor hun klikvinyl. Voor een van de nieuwste producten in hun collectie, de terrazzo, hanteerden ze dezelfde standaard. Het designteam bezocht de marmergroeves in de stad Terrazzo in Italië. Daar zochten ze de mooiste Terrazzo tegels als inspiratie voor hun eigen varianten Terrazzo en Verona.

Voor de Floorify planken en tegels op de markt komen gaat er een heel proces aan vooraf. De geselecteerde prints worden ingescand en digitaal bewerkt tot ze er perfect uitzien. Floorify werkt met een eigen drukker die aan hun hoge eisen voldoet. Alles gebeurt in eigen ontwikkeling, de kleuren, cilinders en folie zijn het eigendom van Floorify, waardoor zij unieke ontwerpen kunnen garanderen.

Als afwerking worden de planken of tegels gelakt voor de matte look en tegelijk een vuilafstotende bescherming. Veronastaat voor de terrazzolook in een zacht kleurenpalet waar poederroze in voorkomt en die perfect past binnen de nudes & naturals interieurstijl die rust en harmonie uitstraalt. De kleurrijke Terrazzo past dan weer binnen een trendy en kleurrijke interieurstijl met een knipoog naar de jaren zeventig.