De Open Frameworks Design Edition van ontwerper Hadi Teherani voor Parador is twee keer in de prijzen gevallen. Zowel een Best of Best Iconic Award als een European Product Design Award zijn toegelend aan de opvallende visgraat met contrasterend gekleurde kopse kanten aan de linkerkant van de visgraat van de Duitse designer. De vloer is er zowel in een parket als in een laminaat uitvoering.

Het parket is er in drie kleuren en vier formaten die met elkaar gecombineerd kunnen worden tot een zeer groot aantal designmogelijkheden. De linkerdelen met de gekleurde kopse kanten kent nog eens vier afmetingen en zes kleuren. Dit vergroot het aantal mogelijkheden nog meer. De gekleurde kopse kanten van deze linkerdelen zijn inderdaad vernieuwend.

De laminaatvariant heeft deze opvallende linkerdelen niet, maar ontving in het verleden wel een red dot award. Dat is wat het toevoegen van een Star Designer voor een merk kan doen…Parador werkt al meerdere jaren samen met bekende interieurontwerpers en architecten. Voorbeelden zijn, naast de Hamburger Teherani, Alfredo Häberli, Matteo Thun, Karim Rashid en de nog altijd betreurde Zaha Hadid.

De vernieuwende fabrikant uit Coesfeld, die ooit een onwisbare indruk op mij maakte met 3D laminaat waar je een brilletje voor moest opzetten en met het laminaat dat gebaseerd is op Portugese azulejos, is sinds juli vorig jaar in handen van de Indiase bouwmaterialengigant HIL Limited.