Bona komt met de Bona UX Familie:  “Door goed contact met én door het luisteren naar de wensen van onze klanten lanceren wij nu een verbeterd assortiment schuurmachines: bandschuurmachine Bona Belt UX en kantenschuurmachine Bona Edge UX. Het woord UX staat voor User eXperience – een fantastische & soepele schuurervaring cq. schuren zoals het hoort.”

Met gebruik van moderne technologie heeft Bona “een gebruiksvriendelijke schuuroplossing ontwikkeld die krachtig is, maar toch simpel en degelijk – om de parketteur te helpen hét perfecte vloeroppervlak te creëren.” De machines zijn geschikt voor alle houtsoorten, hebben een groter bereik, door nieuwe techniek nog beter manoeuvreerbaar, duurzame wielen, verminderde trillingen en risico op schuurfouten, handige kabel- en slanghouder, extra vak voor gereedschap om snel bij de hand te hebben, lager geluidsniveau, makkelijk transport en simpele bediening, snelle connectie voor stofvrij schuren, slimme multimeter, veiligheidshandgrepen & veiligheidsknop = storingsvrij schuren, nog efficiëntere stofafzuiging door de machines zelf, aldus Bona.

De Bona Belt UX heeft een aanpasbare walsdruk: de constructie van de machine is zodanig dat de walsdruk gemakkelijk van bovenaf aangepast kan worden. Er zijn twee vooraf ingestelde walsdrukwaarden (15 en 22 kg). De nieuwe manier om de walsdruk aan te passen, zorgt altijd voor de juiste walsdruk. In combinatie met het soepeler laten zakken van de wals, wordt de schuurprestatie enorm verbeterd.

De Bona Edge UX heeft verstelbare handgrepen = 3 manieren om met deze machine te schuren, extreem breed zicht met 16 LED lampen, verkrijgbaar met schuurarm 130 mm of 220 mm. Met de Bona Edge UX kan nu tot aan de muur worden geschuurd.

Alle info is te vinden op de Bona website (brochure, TDS bladen). www.bona.com/nl/UX-NL