Met het thema ATMYSPHERE wil DOMOTEX 2020 de nadruk leggen op vloerbedekking die de feel-good factor in het interieur verhogen. Daar horen vloeren bij die bijdragen aan een verbeterde akoestiek. Het zal te zien zijn tijdens DOMOTEX 2020 van 10 tot en met 13 januari 2020 in Hannover.

In ons jachtige leven hebben we behoefte aan rust en dat begint bij de basis van het interieur: de vloer. Het uitblokken van storende geluiden is dan van groot belang.  Om te ontspannen en om te concentreren. Ook in de open werkruimten, hotels en restaurants speelt dit lawaaiprobleem. De combinatie van zachte stoffering van meubelen, akoestische panelen, karpetten, vloeren met een kurkbasis en speciale ondervloeren voor laminaat en parket kan het omgevingsgeluid aanzienlijk terugdringen. Hieronder vermeldt de beursorganisatie een voorbeeld.

TAP Air Portugal’s nieuwe premium passenger lounge op Humberto Delgado Airport in Lissabon is een oase van luxe en service van 800 m2 voor maximaal 260 passagiers. Het is Portugal dus Amorim zorgde voor kurk in het gehele interieur: de meubelen, de vloeren, en de wandbekleding. Architect Miguel Arruda koos voor donkerbruin kurkcomposiet als wandbekleding en Wicanders Hydrocork voor de vloeren. Hydrocork is een vinylkwaliteit met een kurkkern en een eiken decor in hoge resolutie. Zeer sterk en volledig waterdicht met een kurklaag die comfortabel loopt en contactgeluid reduceert met 53 procent, aldus de fabrikant.  Arruda wilde met deze keuze het comfort van de passagiers verhogen en dat lijkt te zijn gelukt. De foto is van Pedro Sadio.

Andere voorbeelden zijn het Aldwych Theatre in Londen (3.000 m2 axminster 80/20 procent wol/nylon tapijt van Oriental Weavers) en de Taunisturm in Frankfurt (parket met hoogpolige karpetten, gordijnen en zelfs akoestische kasten in de kantoorruimten door architect Peter Ippolito).

Meer voorbeelden van vloerbedekking die helpt met het oplossen van akoestische problematiek zijn te vinden in Hannover van 10 tot en met 13 januari.